Dat meldt het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS).

De 25 vluchtelingen hebben de Eritrese en Congolese nationaliteit. Ze woonden al verschillende jaren in Libië, maar moesten het land begin dit jaar ontvluchten na het uitbreken van de opstanden. Sindsdien verblijven ze in een Tunesisch vluchtelingenkamp.

Integratietraject

De vluchtelingen werden door het CGVS geselecteerd op basis van dossiers die werden voorgedragen door de UNHCR. Het gaat voornamelijk over families met kinderen, maar ook om enkele alleenstaanden.

Over het exacte tijdstip van hun aankomst in België, geeft het CGVS geen informatie. In België zullen de vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden in een opvangcentrum van Fedasil, waarna ze een integratietraject zullen doorlopen met het oog op een permanent verblijf in ons land. (Belga/SD)

Dat meldt het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS). De 25 vluchtelingen hebben de Eritrese en Congolese nationaliteit. Ze woonden al verschillende jaren in Libië, maar moesten het land begin dit jaar ontvluchten na het uitbreken van de opstanden. Sindsdien verblijven ze in een Tunesisch vluchtelingenkamp. Integratietraject De vluchtelingen werden door het CGVS geselecteerd op basis van dossiers die werden voorgedragen door de UNHCR. Het gaat voornamelijk over families met kinderen, maar ook om enkele alleenstaanden. Over het exacte tijdstip van hun aankomst in België, geeft het CGVS geen informatie. In België zullen de vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden in een opvangcentrum van Fedasil, waarna ze een integratietraject zullen doorlopen met het oog op een permanent verblijf in ons land. (Belga/SD)