Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) geeft groen licht aan de diplomatieke beweging die komende zomer plaatsvindt. Dat is een jaarlijkse traditie waarbij sommige ambassadeurs van de ene post naar een andere verhuizen.

Het opvallendst is dat België voor het eerst een vrouw stuurt naar Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Het gaat om Dominique Mineur, een Franstalige met MR-etiket. Zij is op dit moment ambassadrice in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een belangrijk signaal, want Saoedi-Arabië staat bekend als het vrouwonvriendelijkste land ter wereld, klinkt het in de krant.

Met Véronique Petit wordt ook naar Teheran, de hoofdstad van Iran, een vrouw gestuurd. Ook Iran neemt het niet al te nauw met de rechten van vrouwen.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) geeft groen licht aan de diplomatieke beweging die komende zomer plaatsvindt. Dat is een jaarlijkse traditie waarbij sommige ambassadeurs van de ene post naar een andere verhuizen. Het opvallendst is dat België voor het eerst een vrouw stuurt naar Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Het gaat om Dominique Mineur, een Franstalige met MR-etiket. Zij is op dit moment ambassadrice in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een belangrijk signaal, want Saoedi-Arabië staat bekend als het vrouwonvriendelijkste land ter wereld, klinkt het in de krant. Met Véronique Petit wordt ook naar Teheran, de hoofdstad van Iran, een vrouw gestuurd. Ook Iran neemt het niet al te nauw met de rechten van vrouwen.