Een groep wetenschappers, advocaten en BV's wil de Belgische staat dagvaarden voor nalatig klimaatbeleid. Het initiatief is ingegeven door de Nederlandse rechtszaak tegen de overheid omdat die te weinig onderneemt tegen de opwarming van de aarde. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De groep rond de klimaatambassadeurs Serge de Gheldere en Limburger Ignace Schops werkt aan een dossier dat moet aantonen dat ons land te weinig doet om broeikasgassen te vermijden en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Voorlopig willen de initiatiefnemers nog niet meer kwijt over hun juridische stappen. De groep bestaat uit milieuspecialisten, wetenschappers, ondernemers, juristen en artiesten. In Nederland wordt een gelijkaardige rechtszaak opgestart op 20 november. (Belga/EE)

Een groep wetenschappers, advocaten en BV's wil de Belgische staat dagvaarden voor nalatig klimaatbeleid. Het initiatief is ingegeven door de Nederlandse rechtszaak tegen de overheid omdat die te weinig onderneemt tegen de opwarming van de aarde. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.De groep rond de klimaatambassadeurs Serge de Gheldere en Limburger Ignace Schops werkt aan een dossier dat moet aantonen dat ons land te weinig doet om broeikasgassen te vermijden en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Voorlopig willen de initiatiefnemers nog niet meer kwijt over hun juridische stappen. De groep bestaat uit milieuspecialisten, wetenschappers, ondernemers, juristen en artiesten. In Nederland wordt een gelijkaardige rechtszaak opgestart op 20 november. (Belga/EE)