Maar liefst 72 procent van de Belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan. Daarmee scoort België het hoogst in een Ipsos-peiling waarin 23 landen wereldwijd bevraagd werden over hun gevoelens tegenover migranten, meldt De Morgen.

Het onderzoeksbureau Ipsos bevroeg eind juni 17.601 volwassenen in 23 landen. Behalve België gaat het onder meer over Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden maar ook de VS, Canada, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en zelfs Saoedi-Arabië.

Te veel migranten

Bij zowat elke onderzoeksvraag blijkt de top vijf van landen die het negatiefst tegenover immigratie staan, hoofdzakelijk Europees te zijn. En binnen die groep valt niet naast de positie van België te kijken. Zo vindt 94 procent van de Belgen dat er de laatste vijf jaar te veel migranten zijn bijgekomen. Ons land wordt daarin op de voet gevolgd door Italië (93 procent), Zuid-Afrika (91 procent) en Rusland (90 procent).

Sociale voorzieningen

Ook wanneer de vraag wordt gesteld of migratie nu goed of slecht is geweest voor het land, komt het grootste aantal negatieve

stemmen uit België (72 procent). Belgen vinden dan weer minder dan andere landen dat migranten hun werk afpakken, maar we zijn het er grotendeels (68 procent) wel over eens dat ze de sociale voorzieningen te zwaar belasten. (Belga/EE)

Maar liefst 72 procent van de Belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan. Daarmee scoort België het hoogst in een Ipsos-peiling waarin 23 landen wereldwijd bevraagd werden over hun gevoelens tegenover migranten, meldt De Morgen. Het onderzoeksbureau Ipsos bevroeg eind juni 17.601 volwassenen in 23 landen. Behalve België gaat het onder meer over Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden maar ook de VS, Canada, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en zelfs Saoedi-Arabië. Te veel migranten Bij zowat elke onderzoeksvraag blijkt de top vijf van landen die het negatiefst tegenover immigratie staan, hoofdzakelijk Europees te zijn. En binnen die groep valt niet naast de positie van België te kijken. Zo vindt 94 procent van de Belgen dat er de laatste vijf jaar te veel migranten zijn bijgekomen. Ons land wordt daarin op de voet gevolgd door Italië (93 procent), Zuid-Afrika (91 procent) en Rusland (90 procent). Sociale voorzieningen Ook wanneer de vraag wordt gesteld of migratie nu goed of slecht is geweest voor het land, komt het grootste aantal negatieve stemmen uit België (72 procent). Belgen vinden dan weer minder dan andere landen dat migranten hun werk afpakken, maar we zijn het er grotendeels (68 procent) wel over eens dat ze de sociale voorzieningen te zwaar belasten. (Belga/EE)