Op de cd-rom met klanten van de Liechtensteinse bank LGT die de Duitse fiscus in februari in handen kreeg, staan Belgische belastingbetalers. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) onderzoekt de zaak.

Minister van Financiën Didier Reynders maakte dat bekend in de Senaat, in antwoord op een vraag van Geert Lambert (VlaamsProgressieven). De minister kreeg vorige week een bundel informatie van de Duitse belastingdiensten die een en ander bevestigen.

Hoeveel Belgen betrokken zijn de fraude kon Reynders niet zeggen. De BBI onderzoekt welke Belgische belastingplichtigen binnenkort een extra aanslag mogen verwachten.

Het schandaal brak uit in februari van dit jaar uit nadat de Duitse fiscus een cd-rom in handen kreeg met de namen van klanten van de Liechtensteinse bank LGT, waar ze geld voor de fiscus verborgen houden.

Tot nu toe kon Reynders geen antwoord geven op de vraag of er Belgen betrokken zijn bij het fiscale fraudedossier.

Op de cd-rom met klanten van de Liechtensteinse bank LGT die de Duitse fiscus in februari in handen kreeg, staan Belgische belastingbetalers. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) onderzoekt de zaak.Minister van Financiën Didier Reynders maakte dat bekend in de Senaat, in antwoord op een vraag van Geert Lambert (VlaamsProgressieven). De minister kreeg vorige week een bundel informatie van de Duitse belastingdiensten die een en ander bevestigen.Hoeveel Belgen betrokken zijn de fraude kon Reynders niet zeggen. De BBI onderzoekt welke Belgische belastingplichtigen binnenkort een extra aanslag mogen verwachten.Het schandaal brak uit in februari van dit jaar uit nadat de Duitse fiscus een cd-rom in handen kreeg met de namen van klanten van de Liechtensteinse bank LGT, waar ze geld voor de fiscus verborgen houden.Tot nu toe kon Reynders geen antwoord geven op de vraag of er Belgen betrokken zijn bij het fiscale fraudedossier.