Een vijftiental Belgen zijn in het noorden van Afghanistan betrokken geweest bij de evacuatie van Duitse soldaten die om het leven kwamen.

Bij een recente aanval van de Taliban op een Duits pantservoertuig in het noorden van Afghanistan zijn vier Duitsers om het leven gekomen. Er vielen ook vijf gewonden.

Defensie maakte vrijdag bekend dat daarbij vijfftien Belgen en een voertuig betrokken waren.

Ze namen niet rechtstreeks deel aan de gevechten, maar hebben op vraag van de Duitse troepen wel deelgenomen aan de medische evacuatie.

Volgens Defensie werd geen enkele Belg gewond. De betrokken Belgische militairen maken deel uit van de instructeurs die het Afghaanse leger bijstaan.

Een vijftiental Belgen zijn in het noorden van Afghanistan betrokken geweest bij de evacuatie van Duitse soldaten die om het leven kwamen.Bij een recente aanval van de Taliban op een Duits pantservoertuig in het noorden van Afghanistan zijn vier Duitsers om het leven gekomen. Er vielen ook vijf gewonden. Defensie maakte vrijdag bekend dat daarbij vijfftien Belgen en een voertuig betrokken waren. Ze namen niet rechtstreeks deel aan de gevechten, maar hebben op vraag van de Duitse troepen wel deelgenomen aan de medische evacuatie.Volgens Defensie werd geen enkele Belg gewond. De betrokken Belgische militairen maken deel uit van de instructeurs die het Afghaanse leger bijstaan.