Didier Bellens, de topman van Belgacom, is in beschuldiging gesteld in het kader van een onderzoek naar de verkoop van terreinen tussen de Nationale Loterij en Belgacom. Dat meldt La Libre Belgique. De Nationale Loterij ontkent dat ze de voorbije jaren een aankoop- of verkoopstransactie van onroerend goed heeft verricht met wie dan ook.
La Libre schrijft vandaag dat het gerecht in Charleroi een onderzoek startte naar gemanipuleer door Edmée De Groeve, voormalig voorzitter van Charleroi Airport en ook van de raad van bestuur van de Nationale Loterij en de NMBS.

Volgens de krant werd Bellens twee keer ondervraagd door de speurders, drie maanden en drie weken geleden. De Belgacom-topman werd, aldus La Libre, door onderzoeksrechter France Baeckeland in beschuldiging gesteld als fysiek persoon.

Het gerecht onderzoekt de verkoop van gronden en gebouwen tussen de Nationale Loterij en Belgacom, die mogelijk verdacht zijn. De zaak zou na de zomervakantie voor de correctionele rechtbank komen.

"Geen transacties"
De Nationale Loterij reageert verbaasd. Tijdens de periode dat De Groeve voorzitter was van de raad van bestuur van de Nationale Loterij heeft geen vastgoedtransactie tussen Belgacom en de Nationale Loterij plaatsgevonden, zegt ze in een persbericht.

Ze voegt daar nog aan toe dat ze de voorbije jaren geen enkele aankoop- of verkooptransactie van onroerend goed heeft verricht met wie dan ook.

Tekst en uitleg
De N-VA wil tekst en uitleg van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) over de gevolgen van Bellens' inbeschuldigingstelling. De partijfractie in de Kamer heeft daarvoor de dringende bijeenroeping gevraagd van de commissies Infrastructuur en Financiën.

De N-VA zegt dat het "wil weten welke bewarende maatregelen er eventueel worden genomen en of er een intern onderzoek komt bij Belgacom". (Belga/KVDA)

Didier Bellens, de topman van Belgacom, is in beschuldiging gesteld in het kader van een onderzoek naar de verkoop van terreinen tussen de Nationale Loterij en Belgacom. Dat meldt La Libre Belgique. De Nationale Loterij ontkent dat ze de voorbije jaren een aankoop- of verkoopstransactie van onroerend goed heeft verricht met wie dan ook. La Libre schrijft vandaag dat het gerecht in Charleroi een onderzoek startte naar gemanipuleer door Edmée De Groeve, voormalig voorzitter van Charleroi Airport en ook van de raad van bestuur van de Nationale Loterij en de NMBS. Volgens de krant werd Bellens twee keer ondervraagd door de speurders, drie maanden en drie weken geleden. De Belgacom-topman werd, aldus La Libre, door onderzoeksrechter France Baeckeland in beschuldiging gesteld als fysiek persoon. Het gerecht onderzoekt de verkoop van gronden en gebouwen tussen de Nationale Loterij en Belgacom, die mogelijk verdacht zijn. De zaak zou na de zomervakantie voor de correctionele rechtbank komen. "Geen transacties" De Nationale Loterij reageert verbaasd. Tijdens de periode dat De Groeve voorzitter was van de raad van bestuur van de Nationale Loterij heeft geen vastgoedtransactie tussen Belgacom en de Nationale Loterij plaatsgevonden, zegt ze in een persbericht. Ze voegt daar nog aan toe dat ze de voorbije jaren geen enkele aankoop- of verkooptransactie van onroerend goed heeft verricht met wie dan ook. Tekst en uitleg De N-VA wil tekst en uitleg van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) over de gevolgen van Bellens' inbeschuldigingstelling. De partijfractie in de Kamer heeft daarvoor de dringende bijeenroeping gevraagd van de commissies Infrastructuur en Financiën. De N-VA zegt dat het "wil weten welke bewarende maatregelen er eventueel worden genomen en of er een intern onderzoek komt bij Belgacom". (Belga/KVDA)