Belastingzaak Karel De Gucht in april voor Cassatie

18/03/16 om 05:29 - Bijgewerkt om 05:28

Na meer dan twee jaar begint de belastingzaak tegen Karel De Gucht (Open VLD) aan een nieuw hoofdstuk. Op 7 april moeten de ex-eurocommissaris en zijn echtgenote verschijnen voor het Hof van Cassatie.

Belastingzaak Karel De Gucht in april voor Cassatie

Karel De Gucht (Open VLD) © BELGA

Dat bevestigt De Guchts advocaat aan De Tijd.

In december 2013 kreeg het echtpaar gelijk van het Gentse Hof van Beroep dat de fiscus hun bankrekeningen niet had mogen inkijken, maar de fiscus wil dat arrest nu laten vernietigen door het Hof van Cassatie.

De zaak tegen Karel De Gucht, die intussen bestuurder is bij Proximus, gaat over meer dan een miljoen euro. Dat bedrag belandde in 2005 op de Guchts bankrekening en was nog een gevolg van zijn vorige leven als zakenadvocaat. Maar volgens de Bijzondere Belastinginspectie, die de storting ontdekte in 2011, heeft De Gucht onterecht geen belastingen betaald op die inkomst. De nieuwe procedure voor het Hof van Cassatie moet uitmaken of het arrest uit 2013 voldoende gemotiveerd was om te besluiten dat de fiscus De Guchts bankrekening niet had mogen inkijken. Als Cassatie de fiscus gelijk geeft, dreigt de zaak De Gucht nog lang te achtervolgen.

(Belga/RR)

Onze partners