In de belastingzaak rond Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs zal pas in januari 2015 gepleit worden voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg. Dat maakte de voorzitter maandagochtend bekend. Karel De Gucht was niet aanwezig op de rechtbank.

Villa in Toscane

De Belgische Staat eist ruim 900.000 euro van Karel De Gucht. De fiscus startte het onderzoek, omdat de villa van het echtpaar in Toscane argwaan wekte, maar volgens de verdediging werd dat onroerend goed niet persoonlijk aangehouden, maar door een Italiaanse vennootschap naar Italiaans recht.

Zinkbedrijf

Doordat de fiscus uiteindelijk de rekeningen van het echtpaar kon inkijken, werd een betwiste aandelentransactie opgemerkt. De Gucht realiseerde in 2005 een winst van 1,2 miljoen euro met het verkopen van aandelen van een zinkbedrijf, en het is op die transactie dat de fiscus 900.000 euro eist van het echtpaar.

Over de discussie of de fiscus de rekeningen mocht inkijken, doet het Gentse Hof van Beroep op 17 december uitspraak. Zowel de Belgische Staat als de advocaten van De Gucht wachten dat arrest af. Voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg is de eerste beschikbare datum om de zaak te pleiten 14 januari 2015. (Belga/EE)

In de belastingzaak rond Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs zal pas in januari 2015 gepleit worden voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg. Dat maakte de voorzitter maandagochtend bekend. Karel De Gucht was niet aanwezig op de rechtbank. Villa in ToscaneDe Belgische Staat eist ruim 900.000 euro van Karel De Gucht. De fiscus startte het onderzoek, omdat de villa van het echtpaar in Toscane argwaan wekte, maar volgens de verdediging werd dat onroerend goed niet persoonlijk aangehouden, maar door een Italiaanse vennootschap naar Italiaans recht. Zinkbedrijf Doordat de fiscus uiteindelijk de rekeningen van het echtpaar kon inkijken, werd een betwiste aandelentransactie opgemerkt. De Gucht realiseerde in 2005 een winst van 1,2 miljoen euro met het verkopen van aandelen van een zinkbedrijf, en het is op die transactie dat de fiscus 900.000 euro eist van het echtpaar. Over de discussie of de fiscus de rekeningen mocht inkijken, doet het Gentse Hof van Beroep op 17 december uitspraak. Zowel de Belgische Staat als de advocaten van De Gucht wachten dat arrest af. Voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg is de eerste beschikbare datum om de zaak te pleiten 14 januari 2015. (Belga/EE)