Het audit- en toezichtscomité bij Belgacom is een intern onderzoek gestart naar de inverdenkingstelling van Belgacom-topman Didier Bellens wegens passieve private omkoping. Uit dat onderzoek concluderen zij 'dat de belangen van Belgacom volledig zijn gevrijwaard'.

Dat staat donderdagavond in een persbericht van de raad van bestuur. Meer commentaar wil men vooralsnog niet kwijt.

Volldige medewerking

Bellens zou de raad van bestuur onmiddellijk hebben ingelicht over zijn inverdenkingstelling. Het gerechtelijk onderzoek gaat over de verkoop van een gebouw van ConnectImmo nv, een volle dochteronderneming van Belgacom, aan de BVBA Xelis Siva.

Het bedrijf zegt nog zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan de gerechtelijke instanties. De financieel directeur van Belgacom, Ray Stewart, zal de onderneming vertegenwoordigen voor alle aangelegenheden in verband met het gerechtelijke onderzoek.

Vertrouwen

De raad van bestuur van Belgacom behoudt het vertrouwen in zijn topman Didier Bellens. Dat wordt bij het bedrijf bevestigd. In de mededeling van de raad van bestuur stond niets over het al dan niet opzeggen van het vertrouwen in de topman. (Belga/SD)

Het audit- en toezichtscomité bij Belgacom is een intern onderzoek gestart naar de inverdenkingstelling van Belgacom-topman Didier Bellens wegens passieve private omkoping. Uit dat onderzoek concluderen zij 'dat de belangen van Belgacom volledig zijn gevrijwaard'. Dat staat donderdagavond in een persbericht van de raad van bestuur. Meer commentaar wil men vooralsnog niet kwijt. Volldige medewerking Bellens zou de raad van bestuur onmiddellijk hebben ingelicht over zijn inverdenkingstelling. Het gerechtelijk onderzoek gaat over de verkoop van een gebouw van ConnectImmo nv, een volle dochteronderneming van Belgacom, aan de BVBA Xelis Siva. Het bedrijf zegt nog zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan de gerechtelijke instanties. De financieel directeur van Belgacom, Ray Stewart, zal de onderneming vertegenwoordigen voor alle aangelegenheden in verband met het gerechtelijke onderzoek. Vertrouwen De raad van bestuur van Belgacom behoudt het vertrouwen in zijn topman Didier Bellens. Dat wordt bij het bedrijf bevestigd. In de mededeling van de raad van bestuur stond niets over het al dan niet opzeggen van het vertrouwen in de topman. (Belga/SD)