Crevits aan de betere hand, begrotingsgesprekken gaan voort zonder CD&V-minister

© Belga

De Vlaamse begrotingsonderhandelingen hervatten zondagmiddag zonder viceminister-president Hilde Crevits (CD&V). Dat meldt het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA).

Hilde Crevits werd zaterdag onwel tijdens de onderhandelingen en moest even naar het ziekenhuis. Zondag is ze aan de beterhand, maar ze moet nog enkele dagen rusten, meldt haar kabinet. Collega-ministers Jo Brouns en Benjamin Dalle zullen zondag de onderhandeling voortzetten, terwijl Crevits digitaal bereikbaar blijft.

De Vlaamse regering was zaterdag om 14 uur aan dag twee van de begrotingsonderhandelingen begonnen. Maar omstreeks 19 uur, toen de kern van de regering samen zat, is minister Crevits plots onwel geworden.  Volgens minister-president Jan Jambon is de CD&V-minister ook even buiten bewustzijn geweest. ‘We vonden het raadzaam om de medische hulpdiensten erbij te halen. Die hebben geoordeeld dat het best was om een check-up te doen in het ziekenhuis. We horen nu dat alles toch redeijk gunstig evolueert’, aldus Jambon. 

Over een mogelijk uitstel van de Septemberverklaring – die staat maandagmiddag gepland in het Vlaams Parlement – wil de minister-president het nog niet hebben. Hij wenst zijn collega Crevits vooral ‘een snel herstel’ toe.

Partner Content