Donderdag ziet Beke de twee tenoren weer elk afzonderlijk. Plaats, tijd en agenda houdt hij liever voor zich.

Beke werkt momenteel de laatste dagen van zijn koninklijke missie af. De koning gaf hem vrijdag de opdracht zijn conclusies neer te schrijven, maar een timing werd daar toen niet opgeplakt. De Wever liet dit weekend echter verstaan dat afgesproken is om Beke "in schoonheid te laten eindigen", maar dat hij nadien wel Di Rupo of zichzelf als formateur aan de slag wil zien gaan.

Wanneer de fakkel effectief wordt overgedragen, kan men bij Beke nog niet vertellen. De agenda na donderdag ligt nog niet vast, "maar er volgen zeker nog een aantal contacten". Beke blijft dus in samenspraak met verkiezingsoverwinnaars PS en N-VA voortschaven aan zijn eindverslag.

BHV In Le Soir dook woensdag alvast het bericht op dat een akkoord over BHV binnen handbereik ligt. In de omgeving van Beke wil men dat bevestigen noch ontkennen, maar luidt het wel dat de focus van de onderhandelingen de voorbije dagen en weken eerder op arbeidsmarkt, gezondheidszorg en financieringswet lag.

Bij de PS benadrukt men dat de sfeer aan de onderhandelingstafel de jongste dagen goed was, maar dat men geen weet heeft van een document over BHV. (Belga)

Donderdag ziet Beke de twee tenoren weer elk afzonderlijk. Plaats, tijd en agenda houdt hij liever voor zich. Beke werkt momenteel de laatste dagen van zijn koninklijke missie af. De koning gaf hem vrijdag de opdracht zijn conclusies neer te schrijven, maar een timing werd daar toen niet opgeplakt. De Wever liet dit weekend echter verstaan dat afgesproken is om Beke "in schoonheid te laten eindigen", maar dat hij nadien wel Di Rupo of zichzelf als formateur aan de slag wil zien gaan. Wanneer de fakkel effectief wordt overgedragen, kan men bij Beke nog niet vertellen. De agenda na donderdag ligt nog niet vast, "maar er volgen zeker nog een aantal contacten". Beke blijft dus in samenspraak met verkiezingsoverwinnaars PS en N-VA voortschaven aan zijn eindverslag. BHV In Le Soir dook woensdag alvast het bericht op dat een akkoord over BHV binnen handbereik ligt. In de omgeving van Beke wil men dat bevestigen noch ontkennen, maar luidt het wel dat de focus van de onderhandelingen de voorbije dagen en weken eerder op arbeidsmarkt, gezondheidszorg en financieringswet lag. Bij de PS benadrukt men dat de sfeer aan de onderhandelingstafel de jongste dagen goed was, maar dat men geen weet heeft van een document over BHV. (Belga)