De vergadering tussen Beke en De Wever had eigenlijk vorige vrijdag al moeten plaatsvinden, maar werd omwille van agendaproblemen uitgesteld. Beke zit in de laatste rechte lijn van zijn opdracht en werkt aan zijn eindconclusies.

Vorige week donderdag had hij een lang gesprek met PS-voorzitter Elio Di Rupo en een korte ontmoeting met Bart De Wever. Met die laatste moest nog een langer gesprek afgewerkt worden. Dat gebeurde maandag.

Waar de vergadering van dinsdag zal plaatsvinden, is niet bekend. Mogelijk worden dan afspraken gemaakt over het einde van de opdracht van Beke.

N-VA-voorzitter De Wever wil dat Di Rupo formateur wordt van zodra de opdracht van Beke is afgerond. Di Rupo zelf weigert daarover elk commentaar zolang de missie van Beke nog loopt. (Belga)

De vergadering tussen Beke en De Wever had eigenlijk vorige vrijdag al moeten plaatsvinden, maar werd omwille van agendaproblemen uitgesteld. Beke zit in de laatste rechte lijn van zijn opdracht en werkt aan zijn eindconclusies. Vorige week donderdag had hij een lang gesprek met PS-voorzitter Elio Di Rupo en een korte ontmoeting met Bart De Wever. Met die laatste moest nog een langer gesprek afgewerkt worden. Dat gebeurde maandag. Waar de vergadering van dinsdag zal plaatsvinden, is niet bekend. Mogelijk worden dan afspraken gemaakt over het einde van de opdracht van Beke. N-VA-voorzitter De Wever wil dat Di Rupo formateur wordt van zodra de opdracht van Beke is afgerond. Di Rupo zelf weigert daarover elk commentaar zolang de missie van Beke nog loopt. (Belga)