CD&V-voorzitter Wouter Beke koppelt een oplossing voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde aan de vorming van een nieuwe federale regering.

Dat heeft hij vrijdagochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1. 'Degenen die niet willen meewerken aan een oplossing voor B-H-V en de splitsing ervan, willen niet meewerken aan een volgende federale regering', aldus Beke.

'Ik denk dat de Franstaligen de splitsing van B-H-V nog nooit zo duur zullen hebben betaald als ze dat nu zullen doen', aldus Beke. 'Dat moet hen misschien eens aanzetten tot nadenken'.

Toch gelooft Beke erin. 'Ik ben realistisch. Er moet een oplossing komen voor B-H-V. Die kiezel moet uit de schoen', aldus de CD&V-voorzitter. Volgens hem denkt niemand er aan om B-H-V weer in de diepvriezer te steken en een regering op te starten zonder dat daar een oplossing voor is.

CD&V-voorzitter Wouter Beke koppelt een oplossing voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde aan de vorming van een nieuwe federale regering.Dat heeft hij vrijdagochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1. 'Degenen die niet willen meewerken aan een oplossing voor B-H-V en de splitsing ervan, willen niet meewerken aan een volgende federale regering', aldus Beke. 'Ik denk dat de Franstaligen de splitsing van B-H-V nog nooit zo duur zullen hebben betaald als ze dat nu zullen doen', aldus Beke. 'Dat moet hen misschien eens aanzetten tot nadenken'. Toch gelooft Beke erin. 'Ik ben realistisch. Er moet een oplossing komen voor B-H-V. Die kiezel moet uit de schoen', aldus de CD&V-voorzitter. Volgens hem denkt niemand er aan om B-H-V weer in de diepvriezer te steken en een regering op te starten zonder dat daar een oplossing voor is.