Na die afwijzing veegde Beke Di Rupo de mantel uit. Dat schrijven het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

Beke zat woensdag voor het eerst sinds tien dagen rond de tafel met Bart De Wever en Elio Di Rupo. Zoals hij tijdens de eerste week van de paasvakantie met Elio Di Rupo had afgesproken, pakte hij uit met een nieuw voorstel om te komen tot meer fiscale autonomie voor de regio's.

Meer concreet stelde Beke voor om te werken met op- en afcentiemen, maar ruimer geïnterpreteerd dan nu. Het voorstel Beke werd dinsdag uitgewerkt door een werkgroep waarin ook de PS-experten zaten. Zij gingen toen akkoord. Maar woensdag veegde Di Rupo het voorstel Beke van tafel als "één groot misverstand". Daarop volgde naar verluidt een hoogoplopende ruzie tussen Beke en Di Rupo.

Bij de N-VA is men de opstelling van Di Rupo ondertussen spuugzat. "Hij maakt openingen en sluit ze daarna. Steeds opnieuw. Zo kan het niet verder, we moeten conclusies trekken", heette het woensdagavond bij de N-VA.

Bij de N-VA klinkt men ook steeds pessimistischer over de slaagkansen van de onderhandelingen. Tijdens een 'gespreksavond' in Diest verklaarde N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke volgens De Standaard onder meer: "We raken echt nergens. Alles zit muurvast" en "het onderhandelingsgeld is op, de smeer is opgedroogd". (Belga)

Na die afwijzing veegde Beke Di Rupo de mantel uit. Dat schrijven het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Beke zat woensdag voor het eerst sinds tien dagen rond de tafel met Bart De Wever en Elio Di Rupo. Zoals hij tijdens de eerste week van de paasvakantie met Elio Di Rupo had afgesproken, pakte hij uit met een nieuw voorstel om te komen tot meer fiscale autonomie voor de regio's. Meer concreet stelde Beke voor om te werken met op- en afcentiemen, maar ruimer geïnterpreteerd dan nu. Het voorstel Beke werd dinsdag uitgewerkt door een werkgroep waarin ook de PS-experten zaten. Zij gingen toen akkoord. Maar woensdag veegde Di Rupo het voorstel Beke van tafel als "één groot misverstand". Daarop volgde naar verluidt een hoogoplopende ruzie tussen Beke en Di Rupo. Bij de N-VA is men de opstelling van Di Rupo ondertussen spuugzat. "Hij maakt openingen en sluit ze daarna. Steeds opnieuw. Zo kan het niet verder, we moeten conclusies trekken", heette het woensdagavond bij de N-VA. Bij de N-VA klinkt men ook steeds pessimistischer over de slaagkansen van de onderhandelingen. Tijdens een 'gespreksavond' in Diest verklaarde N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke volgens De Standaard onder meer: "We raken echt nergens. Alles zit muurvast" en "het onderhandelingsgeld is op, de smeer is opgedroogd". (Belga)