dCD&V wil over alle mogelijke relancemaatregelen praten, maar er moet nagegaan worden of ze voor jobbehoud zorgen en of ze de toekomst niet bezwaren. De vraag of er een indexsprong moet komen, is een zinloze vraag omdat de spilindex dit jaar niet overschreden wordt. 'Dit is een totaal zinloos debat.' Maar waarom sprak CD&V-fractievoorzitter in de Kamer er dan over? 'Raf antwoordde op een zinloze vraag van een journalist. Wat hij bedoelde was dat CD&V over alle maatregelen wil praten die jobs creëren en de toekomst niet bezwaren.'Dat verklaarde CD&V-voorzitter Wouter Beke in De Ochtend (Radio 1) op vragen over de verklaringen van Kamerfractieleider Raf Terwingen.

Ook Terwingen zelf vond dat zijn woorden verkeerd begrepen zijn, zo liet hij blijken op Twitter:

Beke wees er voorts op dat de regering reeds heel wat afspraken heeft gemaakt en beslissingen genomen om de economie te stimuleren. De regio's zitten begin november nog samen om nog bijkomende relancemaatregelen te nemen.

Vragen bij gevolgen btw-verlaging

Tijdens de besprekingen binnen het kernkabinet over de relancemaatregelen lag CD&V dwars over een verlaging van de btw op elektriciteit. De christendemocraten hadden vragen bij de gevolgen van de maatregel. Die moeten nu grondig bestudeerd worden, aldus Wouter Beke. Hij waarschuwde dat indien Europa een aantal maatregelen niet aanvaardt, de regering haar huiswerk opnieuw zal moeten maken.

Concurrentiekracht

De CD&V-voorzitter beklemtoonde voorts dat vorig jaar na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk en een aantal sociale drama's in Wallonië beslist is om de wet van 1996 over de concurrentiekracht aangepast zal worden. Dat punt staat evenwel niet op de agenda van het overleg met de regio's. Tegen 2018 moet de loonhandicap met de buurlanden weggewerkt zijn. Dat kan niet met één maatregel, maar wel met een aantal maatregelen, aldus nog Beke. (Belga)

dCD&V wil over alle mogelijke relancemaatregelen praten, maar er moet nagegaan worden of ze voor jobbehoud zorgen en of ze de toekomst niet bezwaren. De vraag of er een indexsprong moet komen, is een zinloze vraag omdat de spilindex dit jaar niet overschreden wordt. 'Dit is een totaal zinloos debat.' Maar waarom sprak CD&V-fractievoorzitter in de Kamer er dan over? 'Raf antwoordde op een zinloze vraag van een journalist. Wat hij bedoelde was dat CD&V over alle maatregelen wil praten die jobs creëren en de toekomst niet bezwaren.'Dat verklaarde CD&V-voorzitter Wouter Beke in De Ochtend (Radio 1) op vragen over de verklaringen van Kamerfractieleider Raf Terwingen. Ook Terwingen zelf vond dat zijn woorden verkeerd begrepen zijn, zo liet hij blijken op Twitter: Beke wees er voorts op dat de regering reeds heel wat afspraken heeft gemaakt en beslissingen genomen om de economie te stimuleren. De regio's zitten begin november nog samen om nog bijkomende relancemaatregelen te nemen.Tijdens de besprekingen binnen het kernkabinet over de relancemaatregelen lag CD&V dwars over een verlaging van de btw op elektriciteit. De christendemocraten hadden vragen bij de gevolgen van de maatregel. Die moeten nu grondig bestudeerd worden, aldus Wouter Beke. Hij waarschuwde dat indien Europa een aantal maatregelen niet aanvaardt, de regering haar huiswerk opnieuw zal moeten maken.De CD&V-voorzitter beklemtoonde voorts dat vorig jaar na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk en een aantal sociale drama's in Wallonië beslist is om de wet van 1996 over de concurrentiekracht aangepast zal worden. Dat punt staat evenwel niet op de agenda van het overleg met de regio's. Tegen 2018 moet de loonhandicap met de buurlanden weggewerkt zijn. Dat kan niet met één maatregel, maar wel met een aantal maatregelen, aldus nog Beke. (Belga)