Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) denkt dat de regering bij de begrotingscontrole best wel wat eenmalige maatregelen kan nemen. Structurele ingrepen zijn eerder voor de de begroting van volgend jaar, die de regering in het najaar opmaakt. Begin 2014 wordt immers een nieuw Europees verdrag inzake begrotingsstabiliteit van kracht. Dat zei hij op de VRT-radio.

De regering moet de komende weken op zoek naar 2,8 miljard euro als ze het geplande begrotingstekort niet hoger wil laten oplopen dan de vooropgestelde 2,15% van het bbp.

Structurele maatregelen
Geens zei dat er bij deze begrotingscontrole niet heel veel structurele ingrepen verwacht moeten worden. "Ik denk dat we ons op dit ogenblik wel wat eenmaligheid kunnen veroorloven, precies omdat we vanaf 1 januari 2014 met het Europees Verdrag inzake begrotingsstabiliteit zitten en het zal dus bij de volgende begrotingsronde, in het najaar, zijn dat we met structurele maatregelen zullen moeten komen.

Ik zeg niet dat het allemaal eenmalige uitgaven of inkomsten moeten zijn, verre van. Maar het is de bedoeling in april met een bijgestuurde begroting te komen. De regering heeft vooral in het najaar een taak te verrichten op dat stuk". (Belga/EE)

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) denkt dat de regering bij de begrotingscontrole best wel wat eenmalige maatregelen kan nemen. Structurele ingrepen zijn eerder voor de de begroting van volgend jaar, die de regering in het najaar opmaakt. Begin 2014 wordt immers een nieuw Europees verdrag inzake begrotingsstabiliteit van kracht. Dat zei hij op de VRT-radio. De regering moet de komende weken op zoek naar 2,8 miljard euro als ze het geplande begrotingstekort niet hoger wil laten oplopen dan de vooropgestelde 2,15% van het bbp. Structurele maatregelen Geens zei dat er bij deze begrotingscontrole niet heel veel structurele ingrepen verwacht moeten worden. "Ik denk dat we ons op dit ogenblik wel wat eenmaligheid kunnen veroorloven, precies omdat we vanaf 1 januari 2014 met het Europees Verdrag inzake begrotingsstabiliteit zitten en het zal dus bij de volgende begrotingsronde, in het najaar, zijn dat we met structurele maatregelen zullen moeten komen. Ik zeg niet dat het allemaal eenmalige uitgaven of inkomsten moeten zijn, verre van. Maar het is de bedoeling in april met een bijgestuurde begroting te komen. De regering heeft vooral in het najaar een taak te verrichten op dat stuk". (Belga/EE)