Volgens ontslagnemend premier Yves Leterme is er een goede kans dat de regeringsonderhandelaars in de komende uren een akkoord vinden over de begroting. Dat zei Leterme in Terzake (Canvas).

Leterme bevestigde dat de ontslagnemende regering volgende week de voorlopige twaalfden zal goedkeuren om de tijd die verloren is bij de begrotingsopmaak goed te maken.

Formateur Elio Di Rupo en de onderhandelaars van de zes partijen (PS, sp.a, CD&V, MR, Open VLD en cdH) zitten voor het eerst na het aangekondigde ontslag van Di Rupo opnieuw bijeen. Niet toevallig raakte op hetzelfde ogenblik ook bekend dat kredietbeoordelaar S&P de rating voor ons land verlaagde. Daardoor zou ons land nog duurder moeten lenen op de financiële markten.

Premier Leterme wil "niet aan paniekzaaierij" doen. "We hebben een potentieel sterke economie, die heel wat kan oplossen als de nodige hervormingen worden doorgevoerd en er een geloofwaardige begroting komt", aldus de premier. (Belga/INM)

Volgens ontslagnemend premier Yves Leterme is er een goede kans dat de regeringsonderhandelaars in de komende uren een akkoord vinden over de begroting. Dat zei Leterme in Terzake (Canvas). Leterme bevestigde dat de ontslagnemende regering volgende week de voorlopige twaalfden zal goedkeuren om de tijd die verloren is bij de begrotingsopmaak goed te maken. Formateur Elio Di Rupo en de onderhandelaars van de zes partijen (PS, sp.a, CD&V, MR, Open VLD en cdH) zitten voor het eerst na het aangekondigde ontslag van Di Rupo opnieuw bijeen. Niet toevallig raakte op hetzelfde ogenblik ook bekend dat kredietbeoordelaar S&P de rating voor ons land verlaagde. Daardoor zou ons land nog duurder moeten lenen op de financiële markten. Premier Leterme wil "niet aan paniekzaaierij" doen. "We hebben een potentieel sterke economie, die heel wat kan oplossen als de nodige hervormingen worden doorgevoerd en er een geloofwaardige begroting komt", aldus de premier. (Belga/INM)