De premier, de vicepremiers en ministers van Begroting en Financiën pikken de draad vrijdag om 11.30 uur weer op in de Lambermont na de ministerraad, die omstreeks 11 uur van start gaat in de Wetstraat 16.

Minimumbelasting

In regeringskringen valt te horen dat 's morgens ook nog enkele technische werkgroepen aan de slag gaan, onder andere rond de civiele bescherming en de volkslening.

De onderhandelaars zouden het onder meer nog niet eens zijn over de minimumbelasting voor bedrijven en de fiscale regularisatie. De hogere btw voor verzekeringen en advocaten zou dan weer definitief van de baan zijn.

Evenwicht tegen 2015

Het kernkabinet zat donderdag sinds 17 uur samen in de Lambermont. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ons land zijn begrotingstekort dit jaar zou terugdringen tot 2,15 procent van het bbp, om tegen 2015 met een evenwicht aan te knopen.

De regering kreeg van de Europese commissie echter enige flexibiliteit, op voorwaarde dat ze dit jaar voor 1 procent structurele maatregelen neemt, die dus enkele jaren een effect hebben op de begroting, en de overheidsschuld tot onder de 100 procent van het bbp doet dalen. (Belga/TV)

De premier, de vicepremiers en ministers van Begroting en Financiën pikken de draad vrijdag om 11.30 uur weer op in de Lambermont na de ministerraad, die omstreeks 11 uur van start gaat in de Wetstraat 16.Minimumbelasting In regeringskringen valt te horen dat 's morgens ook nog enkele technische werkgroepen aan de slag gaan, onder andere rond de civiele bescherming en de volkslening. De onderhandelaars zouden het onder meer nog niet eens zijn over de minimumbelasting voor bedrijven en de fiscale regularisatie. De hogere btw voor verzekeringen en advocaten zou dan weer definitief van de baan zijn.Evenwicht tegen 2015 Het kernkabinet zat donderdag sinds 17 uur samen in de Lambermont. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ons land zijn begrotingstekort dit jaar zou terugdringen tot 2,15 procent van het bbp, om tegen 2015 met een evenwicht aan te knopen. De regering kreeg van de Europese commissie echter enige flexibiliteit, op voorwaarde dat ze dit jaar voor 1 procent structurele maatregelen neemt, die dus enkele jaren een effect hebben op de begroting, en de overheidsschuld tot onder de 100 procent van het bbp doet dalen. (Belga/TV)