De N-VA noemt het begrotingsakkoord dat de regering van Elio Di Rupo bereikte "een dreun voor het bedrijfsleven". "Schrijnend is dat vooral wie werkt, spaart en onderneemt opnieuw getroffen wordt", zo klinkt het in een persbericht.

"Met het invoeren van btw op advocaten, het verhogen van enkele accijnzen, het inperken van de schoolpremie en een nieuwe prijsverhoging van dienstencheques wordt de middenklasse opnieuw getroffen. Wie een uitkering trekt, ziet zijn schoolpremie niet verminderen. Mensen die werken worden door deze regering nog maar eens geviseerd", zegt Kamerlid Steven Vandeput.

Voor de bedrijven is deze begroting opnieuw een opdoffer, stelt de N-VA in een persbericht. "Niet alleen de exuberante loonkostenhandicap, maar ook de fiscale lasten drukken steeds zwaarder door. Daar doet deze regering nu nog een schepje bij met een minimumbelasting en een taks op intercommunales."

'Ondernemen in België steeds meer onmogelijk'

"Groei en ondernemen worden in België steeds meer onmogelijk. Hoe is het mogelijk dat men Vlaanderen om extra geld vraagt, maar zelf de belastingen verhoogt en amper bespaart? Voor 2014 gaapt nog een kloof van meer dan 1 miljard euro. Wie werkt, spaart en onderneemt houdt best zijn hart vast voor toekomstige lastenverhogingen", besluit Vandeput.

"De invoering van btw op advocaten zal de kostprijs van een rechtszaak voor de gewone man met 21 procent verhogen. Maar de togataks zal niet bijdragen tot een vlottere en efficiëntere rechtspraak", zegt Kamerlid en justitiespecialiste Kristien Van Vaerenbergh (N-VA). (Belga/SD)


De N-VA noemt het begrotingsakkoord dat de regering van Elio Di Rupo bereikte "een dreun voor het bedrijfsleven". "Schrijnend is dat vooral wie werkt, spaart en onderneemt opnieuw getroffen wordt", zo klinkt het in een persbericht. "Met het invoeren van btw op advocaten, het verhogen van enkele accijnzen, het inperken van de schoolpremie en een nieuwe prijsverhoging van dienstencheques wordt de middenklasse opnieuw getroffen. Wie een uitkering trekt, ziet zijn schoolpremie niet verminderen. Mensen die werken worden door deze regering nog maar eens geviseerd", zegt Kamerlid Steven Vandeput. Voor de bedrijven is deze begroting opnieuw een opdoffer, stelt de N-VA in een persbericht. "Niet alleen de exuberante loonkostenhandicap, maar ook de fiscale lasten drukken steeds zwaarder door. Daar doet deze regering nu nog een schepje bij met een minimumbelasting en een taks op intercommunales." 'Ondernemen in België steeds meer onmogelijk'"Groei en ondernemen worden in België steeds meer onmogelijk. Hoe is het mogelijk dat men Vlaanderen om extra geld vraagt, maar zelf de belastingen verhoogt en amper bespaart? Voor 2014 gaapt nog een kloof van meer dan 1 miljard euro. Wie werkt, spaart en onderneemt houdt best zijn hart vast voor toekomstige lastenverhogingen", besluit Vandeput. "De invoering van btw op advocaten zal de kostprijs van een rechtszaak voor de gewone man met 21 procent verhogen. Maar de togataks zal niet bijdragen tot een vlottere en efficiëntere rechtspraak", zegt Kamerlid en justitiespecialiste Kristien Van Vaerenbergh (N-VA). (Belga/SD)