In Zaventem is het bedrijventerrein langs de E40 dinsdagochtend een tijd ontruimd nadat er op het parkeerterrein van het Ikea-warenhuis in de Weiveldlaan een gaslek was ontstaan.

Het lek ontstond nadat een vrachtwagen tegen een gascabine was gereden en een scheur veroorzaakte in een middendrukleiding. De brandweer van Zaventem stelde daarop een veiligheidsperimeter in en ontruimd de omgeving.

Daarvoor werd het medisch rampenplan in werking gesteld. Het Ikea-warenhuis ligt dicht bij de E40 tussen Leuven en Brussel, maar voor het verkeer op de snelweg was er geen hinder. Tegen de middag was het gevaar geweken.

In Zaventem is het bedrijventerrein langs de E40 dinsdagochtend een tijd ontruimd nadat er op het parkeerterrein van het Ikea-warenhuis in de Weiveldlaan een gaslek was ontstaan.Het lek ontstond nadat een vrachtwagen tegen een gascabine was gereden en een scheur veroorzaakte in een middendrukleiding. De brandweer van Zaventem stelde daarop een veiligheidsperimeter in en ontruimd de omgeving. Daarvoor werd het medisch rampenplan in werking gesteld. Het Ikea-warenhuis ligt dicht bij de E40 tussen Leuven en Brussel, maar voor het verkeer op de snelweg was er geen hinder. Tegen de middag was het gevaar geweken.