Nu in Antwerpen de stadsslogan "'t Stad is van iedereen" tot het verleden behoort en er nog geen opvolger in het vooruitzicht is, nemen vier masterstudenten van de hogeschool Sint Lucas Antwerpen het heft in eigen handen.

"De slogan is van iedereen" is het eindwerk van vier studenten Reclamevormgeving en bestaat uit de gelijknamige website (www.desloganisvaniedereen.be), aangevuld met een Facebookpagina en een hashtag op Twitter. Via die twee laatste kanalen kan iedereen een door hem verzonnen stadsslogan inzenden, die dan aan de website wordt toegevoegd.

De studenten verzamelden alvast eigen ideeën en suggesties die in de pers of op sociale media verschenen en voerden die in een soort "slogangenerator" in. "Het gaat om een programma dat willekeurig woorden kiest uit de ingevoerde slogans en daarmee nieuwe zinnen fabriceert", legt Ruben Van Maldeghem, een van de organisatoren, uit. "Je kan slogans blijven genereren tot je een favoriet gevonden hebt, en die dan delen via Facebook of Twitter. De populairste zullen we aan Bart De Wever overhandigen."

Met hun project nemen de studenten naar eigen zeggen geen politieke stelling in. "Dat de vorige stadsslogan werd afgeschaft, hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Maar er moet wel een opvolger komen", vindt Van Maldeghem. (Belga/TE)

Nu in Antwerpen de stadsslogan "'t Stad is van iedereen" tot het verleden behoort en er nog geen opvolger in het vooruitzicht is, nemen vier masterstudenten van de hogeschool Sint Lucas Antwerpen het heft in eigen handen. "De slogan is van iedereen" is het eindwerk van vier studenten Reclamevormgeving en bestaat uit de gelijknamige website (www.desloganisvaniedereen.be), aangevuld met een Facebookpagina en een hashtag op Twitter. Via die twee laatste kanalen kan iedereen een door hem verzonnen stadsslogan inzenden, die dan aan de website wordt toegevoegd. De studenten verzamelden alvast eigen ideeën en suggesties die in de pers of op sociale media verschenen en voerden die in een soort "slogangenerator" in. "Het gaat om een programma dat willekeurig woorden kiest uit de ingevoerde slogans en daarmee nieuwe zinnen fabriceert", legt Ruben Van Maldeghem, een van de organisatoren, uit. "Je kan slogans blijven genereren tot je een favoriet gevonden hebt, en die dan delen via Facebook of Twitter. De populairste zullen we aan Bart De Wever overhandigen." Met hun project nemen de studenten naar eigen zeggen geen politieke stelling in. "Dat de vorige stadsslogan werd afgeschaft, hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Maar er moet wel een opvolger komen", vindt Van Maldeghem. (Belga/TE)