Basri Bajrami, een van de spilfiguren van de bende Haemers die in de jaren 80 verschillende geldtransporten overviel, loopt in het oog van het Spaanse gerecht. De man van Albanees-Kosovaarse afkomst zou op het eiland Ibiza geprobeerd hebben om een Belgische vastgoedhandelaar op te lichten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van de groep Sudpresse.

In 2012 werd een Belgische vastgoedmakelaar op het eiland in de Middellandse Zee gecontacteerd door twee mannen die een project wilden voorstellen. De makelaar ontmoette de twee heren, maar in plaats van een aanlokkelijk zakenvoorstel te horen, werd hij afgeperst. De mannen eisten 1,2 miljoen euro van de makelaar. Als ze dit geld niet kregen, zouden ze zijn vrouw en kinderen om het leven brengen.

Ex-werknemer

De Belg nam contact op met de Spaanse politie en het gerecht. Toen de afpersers nadien opnieuw contact met hem opnamen om de overdracht van de eerste schijf geld te bespreken, luisterde de politie mee. De politie volgde de overdracht van het geld en arresteerde daarna de twee mannen.

Het gaat om een ex-werknemer van de makelaar, die achterstallige schulden wil innen. De andere staat bij het gerecht bekend als de rechterhand van Bajrami. Volgens de politie is hij ook betrokken in het afpersingscomplet. Volgens zijn advocaat "ontkent Bajrami alles". (Belga/EA)

Basri Bajrami, een van de spilfiguren van de bende Haemers die in de jaren 80 verschillende geldtransporten overviel, loopt in het oog van het Spaanse gerecht. De man van Albanees-Kosovaarse afkomst zou op het eiland Ibiza geprobeerd hebben om een Belgische vastgoedhandelaar op te lichten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van de groep Sudpresse. In 2012 werd een Belgische vastgoedmakelaar op het eiland in de Middellandse Zee gecontacteerd door twee mannen die een project wilden voorstellen. De makelaar ontmoette de twee heren, maar in plaats van een aanlokkelijk zakenvoorstel te horen, werd hij afgeperst. De mannen eisten 1,2 miljoen euro van de makelaar. Als ze dit geld niet kregen, zouden ze zijn vrouw en kinderen om het leven brengen. Ex-werknemer De Belg nam contact op met de Spaanse politie en het gerecht. Toen de afpersers nadien opnieuw contact met hem opnamen om de overdracht van de eerste schijf geld te bespreken, luisterde de politie mee. De politie volgde de overdracht van het geld en arresteerde daarna de twee mannen. Het gaat om een ex-werknemer van de makelaar, die achterstallige schulden wil innen. De andere staat bij het gerecht bekend als de rechterhand van Bajrami. Volgens de politie is hij ook betrokken in het afpersingscomplet. Volgens zijn advocaat "ontkent Bajrami alles". (Belga/EA)