Ex-N-VA'er Bas Luyten zegt dat hij nog 24.000 interne mails in zijn bezit heeft. Toch zegt hij niet van plan te zijn een langdurige moddercampagne te voeren tegen zijn oude partij.

Dirtmails

"Ze mogen gerust zijn, ik zal geen dirtmails meer laten lekken. Dat is gedaan", zei Luyten aan het weekblad Humo. "Maar als ik nog een beleidsrelevante mail terugvind, dan gaat die zonder aarzelen de deur uit."

Bas Luyten bracht Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) met een gelekte mail in nauwe schoentjes. In de mail stelt een medewerker dat de minister het parlement voorgelogen zou hebben, al sprak Muyters dat al met klem tegen.

"In dergelijke mails mag je niet open zijn - ze kunnen altijd in verkeerde handen terechtkomen", reageert Luyten."Het grappige is: de hele mailconversatie wordt afgesloten met een waarschuwing van (toenmalig medewerker) Lieven De Rouck : 'De LDD en Vld zijn al aan het opbieden voor deze mails'. Profetische woorden",

aldus de ex-N-VA'er.

Moddercampagne

Luyten speelde de mail naar eigen zeggen door "omdat ze relevante informatie bevat". Vindt hij nog "beleidsrelevante mails" terug, dan zal hij ook die laten lekken. Een moddercampagne wil hij er echter niet van maken. "Ik wil niet dat alles wat ik in de rest van mijn leven zeg, wordt gezien als een afrekening met de N-VA", zegt de voormalige voorzitter van N-VA-jongeren die vorige week nog dreigde met meer onthullingen en diehet telefoonnummer van N-VA-voorzitter Bart De Wever op zijn Facebookpagina publiceerde.

In het interview claimt Luyten tot slot dat minister Muyters zijn partijgenoot en parlementsvoorzitter Jan Peumans stelselmatig onder druk zette om parlementaire vragen voortijdig door te spelen. "Zo wilde Muyters tijd winnen voor een eventueel debat", aldus nog Luyten, volgens wie Peumans daaraan niet heeft toegegeven. (Belga/EE)

Ex-N-VA'er Bas Luyten zegt dat hij nog 24.000 interne mails in zijn bezit heeft. Toch zegt hij niet van plan te zijn een langdurige moddercampagne te voeren tegen zijn oude partij.Dirtmails "Ze mogen gerust zijn, ik zal geen dirtmails meer laten lekken. Dat is gedaan", zei Luyten aan het weekblad Humo. "Maar als ik nog een beleidsrelevante mail terugvind, dan gaat die zonder aarzelen de deur uit." Bas Luyten bracht Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) met een gelekte mail in nauwe schoentjes. In de mail stelt een medewerker dat de minister het parlement voorgelogen zou hebben, al sprak Muyters dat al met klem tegen. "In dergelijke mails mag je niet open zijn - ze kunnen altijd in verkeerde handen terechtkomen", reageert Luyten."Het grappige is: de hele mailconversatie wordt afgesloten met een waarschuwing van (toenmalig medewerker) Lieven De Rouck : 'De LDD en Vld zijn al aan het opbieden voor deze mails'. Profetische woorden", aldus de ex-N-VA'er. Moddercampagne Luyten speelde de mail naar eigen zeggen door "omdat ze relevante informatie bevat". Vindt hij nog "beleidsrelevante mails" terug, dan zal hij ook die laten lekken. Een moddercampagne wil hij er echter niet van maken. "Ik wil niet dat alles wat ik in de rest van mijn leven zeg, wordt gezien als een afrekening met de N-VA", zegt de voormalige voorzitter van N-VA-jongeren die vorige week nog dreigde met meer onthullingen en diehet telefoonnummer van N-VA-voorzitter Bart De Wever op zijn Facebookpagina publiceerde. In het interview claimt Luyten tot slot dat minister Muyters zijn partijgenoot en parlementsvoorzitter Jan Peumans stelselmatig onder druk zette om parlementaire vragen voortijdig door te spelen. "Zo wilde Muyters tijd winnen voor een eventueel debat", aldus nog Luyten, volgens wie Peumans daaraan niet heeft toegegeven. (Belga/EE)