Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De belangrijkste inzet in Lokeren is de 18 jaar oude Anthuenisdynastie te doorbreken en Lokeren te tonen dat er een alternatief is voor de traditionele partijen. We willen als partij bewijzen dat een stad besturen best spaarzaam en met een langetermijnvisie gebeurt. Dat het besturen van een stad ook is: respectvol communiceren met je burgers, te beginnen bij aandachtig luisteren. En als een burger wat wil doen - zoals het organiseren van een evenement - hem niet afremmen met een grote papierwinkel maar daarentegen stimuleren en helpen.
Kortom: de N-VA wil werken aan een broodnodige verandering.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Ik hoop dat onze partij een mooi resultaat haalt. Ik sta zelf op de 12de plaats, en ik wil er zeker voor gaan om mij in te zetten voor de stad en haar bewoners. De verliezers zijn voor mij nu al de huidige stadsbestuurders die het heus niet zo goed gedaan hebben als ze zelf willen voorstellen.

Langs de andere kant mogen we het vel niet verkopen vooraleer de beer geschoten is. Het is dus zaak om met de beide voeten op de grond te blijven staan. Kortom: we zijn er helemaal klaar voor, met een schitterend team en een fantastisch verkiezingsprogramma. Meer dan ons uiterste best kunnen we niet doen en natuurlijk hopen dat de Lokeraars in ons geloven.

Wat is van belang in uw gemeente?

Heel kort samengevat:
Veilige wegen voor alle weggebruikers. Mobiliteit in en naar bedrijvenzones en woonkernen volgens een langetermijnvisie aanpakken. Via een stads- en KMO-manager een doordacht beleidsplan invoeren om de stadskern weer aantrekkelijk te maken. Betaalbaar en leefbaar wonen in onze stad mogelijk maken, te beginnen met het in kaart brengen en renoveren van de bestaande mogelijkheden, met oog voor een correcte sociale mix en via de aanpak van sociale fraude. Dat betekent ook niet opnieuw een nieuwe woonkern of nieuw industriepark aanleggen. Een goed en correct inburgeringsbeleid voor de anderstalige nieuwkomers invoeren.(SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? De belangrijkste inzet in Lokeren is de 18 jaar oude Anthuenisdynastie te doorbreken en Lokeren te tonen dat er een alternatief is voor de traditionele partijen. We willen als partij bewijzen dat een stad besturen best spaarzaam en met een langetermijnvisie gebeurt. Dat het besturen van een stad ook is: respectvol communiceren met je burgers, te beginnen bij aandachtig luisteren. En als een burger wat wil doen - zoals het organiseren van een evenement - hem niet afremmen met een grote papierwinkel maar daarentegen stimuleren en helpen. Kortom: de N-VA wil werken aan een broodnodige verandering.Wie worden de winnaars, wie de verliezers? Ik hoop dat onze partij een mooi resultaat haalt. Ik sta zelf op de 12de plaats, en ik wil er zeker voor gaan om mij in te zetten voor de stad en haar bewoners. De verliezers zijn voor mij nu al de huidige stadsbestuurders die het heus niet zo goed gedaan hebben als ze zelf willen voorstellen. Langs de andere kant mogen we het vel niet verkopen vooraleer de beer geschoten is. Het is dus zaak om met de beide voeten op de grond te blijven staan. Kortom: we zijn er helemaal klaar voor, met een schitterend team en een fantastisch verkiezingsprogramma. Meer dan ons uiterste best kunnen we niet doen en natuurlijk hopen dat de Lokeraars in ons geloven.Wat is van belang in uw gemeente? Heel kort samengevat: Veilige wegen voor alle weggebruikers. Mobiliteit in en naar bedrijvenzones en woonkernen volgens een langetermijnvisie aanpakken. Via een stads- en KMO-manager een doordacht beleidsplan invoeren om de stadskern weer aantrekkelijk te maken. Betaalbaar en leefbaar wonen in onze stad mogelijk maken, te beginnen met het in kaart brengen en renoveren van de bestaande mogelijkheden, met oog voor een correcte sociale mix en via de aanpak van sociale fraude. Dat betekent ook niet opnieuw een nieuwe woonkern of nieuw industriepark aanleggen. Een goed en correct inburgeringsbeleid voor de anderstalige nieuwkomers invoeren.(SD)