Burgemeester Somers haalt met zijn stadslijst van Open VLD-Groen-M+ zowat de helft van de Mechelse stemmen. 'Mechelen kan misschien een voorbeeld zijn voor andere mensen in de politiek, namelijk door positieve energie te gebruiken', zei Somers op VTM.

'Ontroerend, dit grijpt u. Het geeft ook een grote verantwoordelijkheid, maar die gaan we met beide handen grijpen', benadrukte Somers.

Burgemeester Somers, geflankeerd door Kristof Calvo, was duidelijk zelf onder de indruk van het resultaat van zijn lijst, ondanks dat peilingen die mogelijkheid ook al hadden aangegeven. 'Dit vind je in geen enkele andere centrumstad terug'.

Voor Somers gaat het om een beloning die ook niet volledig uit de lucht komt gevallen. 'Tegen de tijdsgeest in zijn wij gekomen met een positief verhaal, dat mensen verbindt en bij elkaar brengt. Je ziet dat je daarmee mensen kan verenigen', luidde het. 'Nu gaan we zes jaar het beste van onszelf geven'.

Burgemeester Somers haalt met zijn stadslijst van Open VLD-Groen-M+ zowat de helft van de Mechelse stemmen. 'Mechelen kan misschien een voorbeeld zijn voor andere mensen in de politiek, namelijk door positieve energie te gebruiken', zei Somers op VTM.'Ontroerend, dit grijpt u. Het geeft ook een grote verantwoordelijkheid, maar die gaan we met beide handen grijpen', benadrukte Somers.Burgemeester Somers, geflankeerd door Kristof Calvo, was duidelijk zelf onder de indruk van het resultaat van zijn lijst, ondanks dat peilingen die mogelijkheid ook al hadden aangegeven. 'Dit vind je in geen enkele andere centrumstad terug'. Voor Somers gaat het om een beloning die ook niet volledig uit de lucht komt gevallen. 'Tegen de tijdsgeest in zijn wij gekomen met een positief verhaal, dat mensen verbindt en bij elkaar brengt. Je ziet dat je daarmee mensen kan verenigen', luidde het. 'Nu gaan we zes jaar het beste van onszelf geven'.