Informateur Bart De Wever (N-VA) zal tijdens het verlengd weekend via "discrete contacten" zijn werkzaamheden verderzetten. Tot hij verslag uitbrengt bij de koning, komende dinsdag, zal hij niet communiceren. Ook aan zijn gesprekspartners vraagt hij om de discretie te bewaren.

De Wever sprak eerder met alle Vlaamse partijvoorzitters en vandaag met alle Franstalige partijvoorzitters. "Nu breekt de fase aan van discrete contacten. De informateur zal het verlengd weekend gebruiken om in alle stilte zijn werkzaamheden verder te zetten. Over deze contacten zal niet worden gecommuniceerd en ook aan de gesprekspartners zal gevraagd worden om de discretie te bewaren. Er zal dan ook geen agenda publiek worden gemaakt. Na de fase van discrete contacten zal de informateur bij de koning verslag uitbrengen van zijn vorderingen", luidt het in een mededeling. (Belga/AVE)

Informateur Bart De Wever (N-VA) zal tijdens het verlengd weekend via "discrete contacten" zijn werkzaamheden verderzetten. Tot hij verslag uitbrengt bij de koning, komende dinsdag, zal hij niet communiceren. Ook aan zijn gesprekspartners vraagt hij om de discretie te bewaren.De Wever sprak eerder met alle Vlaamse partijvoorzitters en vandaag met alle Franstalige partijvoorzitters. "Nu breekt de fase aan van discrete contacten. De informateur zal het verlengd weekend gebruiken om in alle stilte zijn werkzaamheden verder te zetten. Over deze contacten zal niet worden gecommuniceerd en ook aan de gesprekspartners zal gevraagd worden om de discretie te bewaren. Er zal dan ook geen agenda publiek worden gemaakt. Na de fase van discrete contacten zal de informateur bij de koning verslag uitbrengen van zijn vorderingen", luidt het in een mededeling. (Belga/AVE)