"Als voorzitter heb ik de moeilijkste dagen van mijn carrière beleefd", zei De Wever nog in De Zevende Dag op Één.

Schandpaal

De voorzitter benadrukte dat de N-VA klachten over seksuele intimidatie ernstig neemt, maar ook sterk houdt aan de rechtstaat en het vermoeden van onschuld. Van Den Driessche werd veroordeeld zonder zich te kunnen verdedigen. De Wever: "Hij werd publiek aan de schandpaal genageld en met tomaten bekogeld. Zijn hele professionele carrière is naar de vaantjes".

Menselijke schade

'Voor Pol Van Den Driessche is de menselijke schade onmetelijk,' zei De Wever in Het Nieuws op VTM. 'De lichtzinnigheid waarmee dit verhaal naar buiten is gebracht, is stuitend. Echt stuitend. Wie Pol Van Den Driessche voor deze feiten de Vlaamse DSK noemt, draagt een enorme verantwoordelijkheid. Ik hoop dat deze mensen 's avonds nog in de spiegel kunnen kijken.'

Hij voegde er nog aan toe dat hij deze week getuigenissen heeft binnengekregen waarin een positief beeld van Van Den Driessche geschetst werd: "Dat is de Pol Van Den Driessche die ik ken".

Georchestreerd

Dat Van Den Driessche nu de handdoek in de ring gooit, is voor de N-VA-voorzitter begrijpelijk. De toestand was niet langer houdbaar.

Volgens hem zijn de onthullingen over Van Den Driessche wel degelijk georkestreerd. Of dat vanuit CD&V-hoek gebeurde, wilde hij niet gezegd hebben. Maar de timing is geen toeval.

Bart De Wever verwees daarvoor onder meer naar politievakbondsleider Paul Van Keer, die ook een mediacampagne tegen zich kreeg eens hij zich als N-VA-kandidaat had geout. (Belga/KVDA/EE)

"Als voorzitter heb ik de moeilijkste dagen van mijn carrière beleefd", zei De Wever nog in De Zevende Dag op Één. Schandpaal De voorzitter benadrukte dat de N-VA klachten over seksuele intimidatie ernstig neemt, maar ook sterk houdt aan de rechtstaat en het vermoeden van onschuld. Van Den Driessche werd veroordeeld zonder zich te kunnen verdedigen. De Wever: "Hij werd publiek aan de schandpaal genageld en met tomaten bekogeld. Zijn hele professionele carrière is naar de vaantjes". Menselijke schade 'Voor Pol Van Den Driessche is de menselijke schade onmetelijk,' zei De Wever in Het Nieuws op VTM. 'De lichtzinnigheid waarmee dit verhaal naar buiten is gebracht, is stuitend. Echt stuitend. Wie Pol Van Den Driessche voor deze feiten de Vlaamse DSK noemt, draagt een enorme verantwoordelijkheid. Ik hoop dat deze mensen 's avonds nog in de spiegel kunnen kijken.' Hij voegde er nog aan toe dat hij deze week getuigenissen heeft binnengekregen waarin een positief beeld van Van Den Driessche geschetst werd: "Dat is de Pol Van Den Driessche die ik ken". Georchestreerd Dat Van Den Driessche nu de handdoek in de ring gooit, is voor de N-VA-voorzitter begrijpelijk. De toestand was niet langer houdbaar. Volgens hem zijn de onthullingen over Van Den Driessche wel degelijk georkestreerd. Of dat vanuit CD&V-hoek gebeurde, wilde hij niet gezegd hebben. Maar de timing is geen toeval. Bart De Wever verwees daarvoor onder meer naar politievakbondsleider Paul Van Keer, die ook een mediacampagne tegen zich kreeg eens hij zich als N-VA-kandidaat had geout. (Belga/KVDA/EE)