'Als je wacht tot na de zomer, vergeet het dan maar,' zei Bart de Wever tijdens een debat met Vlaamse partijvoorzitters op De Zevende Dag. 'Ik zie geen enkele Franstalige partij toegevingen doen over Brussel-Halle-Vilvoorde als die daar 10 maanden later lijsten moeten neerleggen. Dat zal gewoon niet gebeuren. Overzomeren is dus geen optie.'

De andere Vlaamse partijvoorzitters treden die stelling bij. Ze vrezen allemaal het spook van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, die verder onderhandelen totaal onmogelijk maken. Toch is er niet veel hoop dat er voor het einde van de zomer een akkoord is. (EE)

'Als je wacht tot na de zomer, vergeet het dan maar,' zei Bart de Wever tijdens een debat met Vlaamse partijvoorzitters op De Zevende Dag. 'Ik zie geen enkele Franstalige partij toegevingen doen over Brussel-Halle-Vilvoorde als die daar 10 maanden later lijsten moeten neerleggen. Dat zal gewoon niet gebeuren. Overzomeren is dus geen optie.' De andere Vlaamse partijvoorzitters treden die stelling bij. Ze vrezen allemaal het spook van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, die verder onderhandelen totaal onmogelijk maken. Toch is er niet veel hoop dat er voor het einde van de zomer een akkoord is. (EE)