Door de lange discussie over de GAS-boetes nam de Antwerpse gemeenteraad twee avonden in beslag. Tijdens de laatste zitting was er een opmerkelijke interpellatie van oppositielid Meyrem Almaci (Groen). Ze beweerde dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) verkiezingsbedrog pleegt. Want de kans bestaat dat De Wever na anderhalf jaar Antwerpen verlaat voor het federale of Vlaamse niveau. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

'Bij het bekendmaken van het bestuursakkoord gaf u aan dat u ook na de verkiezingen burgemeester van Antwerpen wil blijven. Maar na iets minder gunstige peilingen voor uw partij, zei u dat u liefst burgemeester van Antwerpen wil blijven, maar dat een politicus niet altijd te kiezen heeft', sprak Almaci de burgemeester aan in het stadhuis.

Almaci: 'Antwerpenaren verdienen een antwoord'

'U hebt een belofte gemaakt aan de Antwerpenaren, en lijnen uitgezet die een impact hebben op de toekomst. De Antwerpenaar verdient een antwoord op de vraag of u hoe dan ook burgemeester blijft', aldus Almaci.

De Wever reageerde slechts kort en stoïcijns : 'Ik heb geen andere plannen.'

Ook Vlaams Belang-er Filip De Winter vroeg in zeer klare taal duidelijkheid over de toekomstplannen van de burgemeester. (AVE)

Door de lange discussie over de GAS-boetes nam de Antwerpse gemeenteraad twee avonden in beslag. Tijdens de laatste zitting was er een opmerkelijke interpellatie van oppositielid Meyrem Almaci (Groen). Ze beweerde dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) verkiezingsbedrog pleegt. Want de kans bestaat dat De Wever na anderhalf jaar Antwerpen verlaat voor het federale of Vlaamse niveau. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. 'Bij het bekendmaken van het bestuursakkoord gaf u aan dat u ook na de verkiezingen burgemeester van Antwerpen wil blijven. Maar na iets minder gunstige peilingen voor uw partij, zei u dat u liefst burgemeester van Antwerpen wil blijven, maar dat een politicus niet altijd te kiezen heeft', sprak Almaci de burgemeester aan in het stadhuis. 'U hebt een belofte gemaakt aan de Antwerpenaren, en lijnen uitgezet die een impact hebben op de toekomst. De Antwerpenaar verdient een antwoord op de vraag of u hoe dan ook burgemeester blijft', aldus Almaci.De Wever reageerde slechts kort en stoïcijns : 'Ik heb geen andere plannen.' Ook Vlaams Belang-er Filip De Winter vroeg in zeer klare taal duidelijkheid over de toekomstplannen van de burgemeester. (AVE)