Bart De Wever (N-VA) verklaarde bij VTM Nieuws ook van plan te zijn de daders het land te laten uitzetten als blijkt dat ze geen verblijfsvergunning hebben.

Twee politieagenten belaagd op Sinksenfoor in Antwerpen

Twee politie-inspecteurs zijn maandagavond aangevallen op de Sinksenfoor in Antwerpen, toen ze tussen wilden komen in een ruzie. Een van de agenten moest daarbij worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De daders worden opgespoord, zegt de lokale politie.

Een groepje Sinkenfoorbezoekers had het iets voor middernacht gemunt op een jongere. "Twee inspecteurs kwamen tussen en moesten dat ontgelden", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De groep keerde zich tegen de agenten. Een van de inspecteurs viel samen met een agressor op de grond en kreeg twee trappen in het gezicht van een andere jongere. De tweede inspecteur gebruikte pepperspray om de trappende jongere te stoppen, maar hij werd vervolgens aangevallen door nog een derde jongere.

Na de gewelddaden zetten ze het op een lopen. Heel wat ploegen deden nazicht naar de verdachten in de buurt, maar dat bleef zonder resultaat. "Twee collega's raakten gewond. Een inspecteur werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hevig bloedde aan het hoofd en is meerdere dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega zal zelf een arts raadplegen. Er zijn camerabeelden beschikbaar. Die worden nu verder geanalyseerd en toegevoegd aan het onderzoek", zegt Wouter Bruyns.

Bart De Wever (N-VA) verklaarde bij VTM Nieuws ook van plan te zijn de daders het land te laten uitzetten als blijkt dat ze geen verblijfsvergunning hebben. Twee politie-inspecteurs zijn maandagavond aangevallen op de Sinksenfoor in Antwerpen, toen ze tussen wilden komen in een ruzie. Een van de agenten moest daarbij worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De daders worden opgespoord, zegt de lokale politie.Een groepje Sinkenfoorbezoekers had het iets voor middernacht gemunt op een jongere. "Twee inspecteurs kwamen tussen en moesten dat ontgelden", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De groep keerde zich tegen de agenten. Een van de inspecteurs viel samen met een agressor op de grond en kreeg twee trappen in het gezicht van een andere jongere. De tweede inspecteur gebruikte pepperspray om de trappende jongere te stoppen, maar hij werd vervolgens aangevallen door nog een derde jongere. Na de gewelddaden zetten ze het op een lopen. Heel wat ploegen deden nazicht naar de verdachten in de buurt, maar dat bleef zonder resultaat. "Twee collega's raakten gewond. Een inspecteur werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hevig bloedde aan het hoofd en is meerdere dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega zal zelf een arts raadplegen. Er zijn camerabeelden beschikbaar. Die worden nu verder geanalyseerd en toegevoegd aan het onderzoek", zegt Wouter Bruyns.