'Bart De Wever moet zijn pet van partijvoorzitter afzetten,' zei Patrick Janssens in De Ochtend op Radio 1. Janssens, die vandaag op gesprek gaat bij De Wever, liet eerder al weten dat wat zijn partij betreft, de nota van De Wever eerder het partijprogramma van N-VA is dan een formateursnota die aandacht schenkt aan de bezorgdheden van alle Antwerpenaren.

De Stadslijst heeft vooral onoverkomelijke problemen met het sociale deel en met het luik mobiliteit in de nota van Bart De Wever.

'Meneer De Wever heeft een nota gemaakt die voor ons heel gemakkelijk was om af te wijzen,' zei Janssens. 'Als De Wever de bedoeling had om aan te tonen dat niemand met hem wil samenwerken, dan moet hij zijn nota niet veranderen. Dan moet hij ze nog wat straffer maken. Dan kunnen ze in Vlaanderen weer zeggen: ze proberen Bart De Wever te saboteren.'

Volgens Janssens lijkt het erop dat de nota geschreven is met de bedoeling dat de Stadslijst zich terugtrekt. 'Ik zou dit een provocatie kunnen noemen, maar dat doe ik niet. De Stadslijst heeft 28 procent van de stemmen gehaald en daar moet rekening mee gehouden worden.' (EE)

'Bart De Wever moet zijn pet van partijvoorzitter afzetten,' zei Patrick Janssens in De Ochtend op Radio 1. Janssens, die vandaag op gesprek gaat bij De Wever, liet eerder al weten dat wat zijn partij betreft, de nota van De Wever eerder het partijprogramma van N-VA is dan een formateursnota die aandacht schenkt aan de bezorgdheden van alle Antwerpenaren. De Stadslijst heeft vooral onoverkomelijke problemen met het sociale deel en met het luik mobiliteit in de nota van Bart De Wever. 'Meneer De Wever heeft een nota gemaakt die voor ons heel gemakkelijk was om af te wijzen,' zei Janssens. 'Als De Wever de bedoeling had om aan te tonen dat niemand met hem wil samenwerken, dan moet hij zijn nota niet veranderen. Dan moet hij ze nog wat straffer maken. Dan kunnen ze in Vlaanderen weer zeggen: ze proberen Bart De Wever te saboteren.' Volgens Janssens lijkt het erop dat de nota geschreven is met de bedoeling dat de Stadslijst zich terugtrekt. 'Ik zou dit een provocatie kunnen noemen, maar dat doe ik niet. De Stadslijst heeft 28 procent van de stemmen gehaald en daar moet rekening mee gehouden worden.' (EE)