N-VA-voorzitter Bart De Wever is opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft last van hyperventilatie en pijn in de borststreek. Hij was onwel geworden in het Vlaams parlement.

De Wever bezocht meteen een dokter, maar die verwees hem door naar het ziekenhuis. Daar werd hij opgenomen op de dienst intensieve zorgen. Hij onderging een reeks tests die uitwijzen dat de symptomen niet gerelateerd zijn aan hartproblemen. De opname op intensieve zou vooral ter observatie zijn.

"Zijn toestand is wel minder ernstig dan aanvankelijk gevreesd, er is hoop dat hij niet al te lang in het ziekenhuis zal moeten blijven", zegt woordvoerder Philippe Beinaerts. Voorlopig worden geen verdere details gegeven, maar het zou dus alvast niet om hartklachten gaan.

Rel in de gemeenteraad

De Wever moest vanavond de vergadering van de gemeenteraad van Antwerpen voorzitten. Hij werd in die functie vervangen door schepen Marc Van Peel (CD&V). Dat leidde tot een rel tussen Vlaams Belang en N-VA.

De voltallige N-VA-fractie verliet de zaal na opmerkingen van Vlaams Belang over de gezondheidstoestand van burgemeester Bart De Wever. Toen Vlaams Belanger Filip Dewinter daar ietwat lacherig over deed, pakten de aanwezige N-VA'ers hun spullen en keerden niet meer terug.

Na twee avonden van verhitte debatten rond de Antwerpse meerjarenplanning, stonden nog enkele interpellaties van de oppositie op de agenda. Zo vroegen Groen en PVDA+ om een themacommissie rond het plan-MER van de Oosterweelverbinding, waarover Antwerpen binnenkort een advies moet formuleren. Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) weigerde dat echter. Peter Mertens (PVDA+) beschuldigde het stadsbestuur er daarom van de kop in het zand te steken en het informeren van de bevolking op die manier aan actiegroepen over te laten.

Zieke strateeg

De zitting liep volledig uit de hand toen gelegenheidsvoorzitter Van Peel Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) berispte voor een tweet over de afwezige De Wever. Daarop zei Filip Dewinter : "Ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn".

Naar verwachting blijft De Wever een nacht in observatie en mag hij morgen het ziekenhuis weer verlaten. Eerste schepen Koen Kennis (N-VA) neemt de volgende dagen de taken van de burgemeester over.

Beterschap van Peeters

Vlaams minister-president Kris Peeters vernam heeft in de loop van woensdag vernomen dat Bart De Wever met spoed moest opgenomen worden . Peeters wenst de Antwerpse burgemeester veel beterschap toe en hoopt dat hij het ziekenhuis snel en gezond kan verlaten. Dat liet de woordvoerder van Peeters, Luc De Serrano, woensdagavond aan Belga weten.

(EE/Belga/TV)

N-VA-voorzitter Bart De Wever is opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft last van hyperventilatie en pijn in de borststreek. Hij was onwel geworden in het Vlaams parlement.De Wever bezocht meteen een dokter, maar die verwees hem door naar het ziekenhuis. Daar werd hij opgenomen op de dienst intensieve zorgen. Hij onderging een reeks tests die uitwijzen dat de symptomen niet gerelateerd zijn aan hartproblemen. De opname op intensieve zou vooral ter observatie zijn."Zijn toestand is wel minder ernstig dan aanvankelijk gevreesd, er is hoop dat hij niet al te lang in het ziekenhuis zal moeten blijven", zegt woordvoerder Philippe Beinaerts. Voorlopig worden geen verdere details gegeven, maar het zou dus alvast niet om hartklachten gaan. Rel in de gemeenteraadDe Wever moest vanavond de vergadering van de gemeenteraad van Antwerpen voorzitten. Hij werd in die functie vervangen door schepen Marc Van Peel (CD&V). Dat leidde tot een rel tussen Vlaams Belang en N-VA.De voltallige N-VA-fractie verliet de zaal na opmerkingen van Vlaams Belang over de gezondheidstoestand van burgemeester Bart De Wever. Toen Vlaams Belanger Filip Dewinter daar ietwat lacherig over deed, pakten de aanwezige N-VA'ers hun spullen en keerden niet meer terug.Na twee avonden van verhitte debatten rond de Antwerpse meerjarenplanning, stonden nog enkele interpellaties van de oppositie op de agenda. Zo vroegen Groen en PVDA+ om een themacommissie rond het plan-MER van de Oosterweelverbinding, waarover Antwerpen binnenkort een advies moet formuleren. Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) weigerde dat echter. Peter Mertens (PVDA+) beschuldigde het stadsbestuur er daarom van de kop in het zand te steken en het informeren van de bevolking op die manier aan actiegroepen over te laten. Zieke strateegDe zitting liep volledig uit de hand toen gelegenheidsvoorzitter Van Peel Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) berispte voor een tweet over de afwezige De Wever. Daarop zei Filip Dewinter : "Ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn". Naar verwachting blijft De Wever een nacht in observatie en mag hij morgen het ziekenhuis weer verlaten. Eerste schepen Koen Kennis (N-VA) neemt de volgende dagen de taken van de burgemeester over.Vlaams minister-president Kris Peeters vernam heeft in de loop van woensdag vernomen dat Bart De Wever met spoed moest opgenomen worden . Peeters wenst de Antwerpse burgemeester veel beterschap toe en hoopt dat hij het ziekenhuis snel en gezond kan verlaten. Dat liet de woordvoerder van Peeters, Luc De Serrano, woensdagavond aan Belga weten.(EE/Belga/TV)