Op 14 november wordt het resultaat bekendgemaakt, zo deelde de partij mee.

De partijraad van N-VA legde zaterdag de officiële planning vast voor de driejaarlijkse interne verkiezingen. Meest in het oog springend is uiteraard de voorzittersverkiezing. Op vraag van het partijbestuur heeft de partijraad in een geheime en schriftelijke stemming met 92,7 procent van de stemmen een statutaire afwijking goedgekeurd voor De Wever. Dat is niet de eerste keer. Volgens de partijstatuten is een voorzitter gebonden aan het maximum van twee termijnen.

De Wever leidt N-VA al sinds 2004 en verkreeg dus al drie keer eerder een uitzondering. Daardoor komt nu een zesde mandaat in het verschiet. De Antwerpse burgemeester zou de partij dan kunnen runnen tot 2023.

De kandidaturen voor het voorzitterschap moeten voor 12 oktober 2020 worden ingediend. Vervolgens zullen de leden digitaal of per brief kunnen stemmen van 26 oktober tot en met 1 november 2020.

De resultaten worden bekendgemaakt tijdens de eerste hernieuwde partijraad op 14 november 2020. Behalve de partijraad worden dit najaar ook de vijftien arrondissementele besturen, het partijbestuur en het dagelijks bestuur van de Vlaamse nationalisten hernieuwd.

Op 14 november wordt het resultaat bekendgemaakt, zo deelde de partij mee.De partijraad van N-VA legde zaterdag de officiële planning vast voor de driejaarlijkse interne verkiezingen. Meest in het oog springend is uiteraard de voorzittersverkiezing. Op vraag van het partijbestuur heeft de partijraad in een geheime en schriftelijke stemming met 92,7 procent van de stemmen een statutaire afwijking goedgekeurd voor De Wever. Dat is niet de eerste keer. Volgens de partijstatuten is een voorzitter gebonden aan het maximum van twee termijnen. De Wever leidt N-VA al sinds 2004 en verkreeg dus al drie keer eerder een uitzondering. Daardoor komt nu een zesde mandaat in het verschiet. De Antwerpse burgemeester zou de partij dan kunnen runnen tot 2023. De kandidaturen voor het voorzitterschap moeten voor 12 oktober 2020 worden ingediend. Vervolgens zullen de leden digitaal of per brief kunnen stemmen van 26 oktober tot en met 1 november 2020. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens de eerste hernieuwde partijraad op 14 november 2020. Behalve de partijraad worden dit najaar ook de vijftien arrondissementele besturen, het partijbestuur en het dagelijks bestuur van de Vlaamse nationalisten hernieuwd.