Vier belangrijke taken neemt Bart De Wever (N-VA) op dit moment voor zijn rekening: federaal informateur, Vlaams onderhandelaar, partijvoorzitter en burgemeester van Antwerpen.

"Bart is voorlopig niet van plan om zich te laten vervangen als burgemeester van Antwerpen", zegt zijn woordvoerder Philippe Beinaerts aan Gazet van Antwerpen. "Hij zal volgende week zelf de zitting van het college voorbereiden", klinkt het.

"Een aantal ontvangsten in het stadhuis worden wel geschrapt", aldus Beinaerts. Maar volgens de woordvoerder zijn er de komende weken niet zoveel ontvangsten gepland: "we hadden in de planning tijd vrijgemaakt voor de onderhandelingen."

Geen plan B voor Antwerpen

De regeringsformaties lijken verder geen al te grote invloed te hebben op het Antwerps stadsbestuur. In juni vindt er nog slechts één zitting plaats voor de zomervakantie. "Tegen september, wanneer het politieke leven in de stad weer op gang komt, zal er wel meer duidelijkheid zijn." De Wevers woordvoerder benadrukt dat er alleszins op dit moment nog geen plan B is voor Antwerpen.

Intussen zet informateur De Wever via "discrete contacten" zijn werkzaamheden verder. Tot komende dinsdag, wanneer hij verslag uitbrengt bij de koning, zal hij niet communiceren. Ook aan zijn gesprekspartners vroeg hij om de discretie te bewaren. (AVE)

Vier belangrijke taken neemt Bart De Wever (N-VA) op dit moment voor zijn rekening: federaal informateur, Vlaams onderhandelaar, partijvoorzitter en burgemeester van Antwerpen. "Bart is voorlopig niet van plan om zich te laten vervangen als burgemeester van Antwerpen", zegt zijn woordvoerder Philippe Beinaerts aan Gazet van Antwerpen. "Hij zal volgende week zelf de zitting van het college voorbereiden", klinkt het. "Een aantal ontvangsten in het stadhuis worden wel geschrapt", aldus Beinaerts. Maar volgens de woordvoerder zijn er de komende weken niet zoveel ontvangsten gepland: "we hadden in de planning tijd vrijgemaakt voor de onderhandelingen." De regeringsformaties lijken verder geen al te grote invloed te hebben op het Antwerps stadsbestuur. In juni vindt er nog slechts één zitting plaats voor de zomervakantie. "Tegen september, wanneer het politieke leven in de stad weer op gang komt, zal er wel meer duidelijkheid zijn." De Wevers woordvoerder benadrukt dat er alleszins op dit moment nog geen plan B is voor Antwerpen.Intussen zet informateur De Wever via "discrete contacten" zijn werkzaamheden verder. Tot komende dinsdag, wanneer hij verslag uitbrengt bij de koning, zal hij niet communiceren. Ook aan zijn gesprekspartners vroeg hij om de discretie te bewaren. (AVE)