N-VA-voorzittter Bart De Wever werd woensdag onwel in het Vlaams parlement. Hij consulteerde een dokter die hem meteen doorverwees naar het ziekenhuis.

De Wever had last van hyperventilatie en pijn in de borst. Hij werd opgenomen op intensieve zorgen. Uit onderzoek bleek dat de symptomen niet gerelateerd waren aan hartproblemen.

De N-VA-voorzitter moest wel op de intensieve blijven ter observatie. Een dag later liet zijn woordvoerder weten dat de gezondheidstoestand van De Wever minder erg was dan oorspronkelijk gevreesd. Speculaties over een relatie tussen zijn gezondheid en zijn werk werden afgedaan als 'op zijn minst voorbarig'. De Wever leed aan een diepe infectie van de luchtwegen.

Volgens VTM bleek de infectie onder controle en omstreeks 14.45 uur verliet de burgemeester het ziekenhuis. Het is volgens zijn woordvoerder nog niet duidelijk wanneer De Wever opnieuw aan de slag zal gaan. Voor zijn voornaamste taken als burgemeester wordt hij vervangen door eerste schepen Koen Kennis (N-VA).

N-VA-voorzittter Bart De Wever werd woensdag onwel in het Vlaams parlement. Hij consulteerde een dokter die hem meteen doorverwees naar het ziekenhuis. De Wever had last van hyperventilatie en pijn in de borst. Hij werd opgenomen op intensieve zorgen. Uit onderzoek bleek dat de symptomen niet gerelateerd waren aan hartproblemen. De N-VA-voorzitter moest wel op de intensieve blijven ter observatie. Een dag later liet zijn woordvoerder weten dat de gezondheidstoestand van De Wever minder erg was dan oorspronkelijk gevreesd. Speculaties over een relatie tussen zijn gezondheid en zijn werk werden afgedaan als 'op zijn minst voorbarig'. De Wever leed aan een diepe infectie van de luchtwegen. Volgens VTM bleek de infectie onder controle en omstreeks 14.45 uur verliet de burgemeester het ziekenhuis. Het is volgens zijn woordvoerder nog niet duidelijk wanneer De Wever opnieuw aan de slag zal gaan. Voor zijn voornaamste taken als burgemeester wordt hij vervangen door eerste schepen Koen Kennis (N-VA).