De Wever werd bij het verlaten van het Sint-Augustinusziekenhuis in Antwerpen opgewacht door de media. "Ik mocht eigenlijk nog niet naar huis, maar ze wilden jullie hier dringend weg uit de inkomhal, dus ik ben dan maar vertrokken", zei hij aan het VTM-nieuws.

Over zijn plannen was hij kort: "Gewoon het weekend uitrusten en dan mandag terig gaan werken."

Dat is medisch geen enkel probleem, zegt De Wever. "Ik ben gewoon met een infectie op de luchtwegen even neergegaan, omdat ik heel moe was op dat moment en een paar dingen had meegemaakt. Dat kan echt iedereen overkomen."

'Uur na uur slechter'

De Wever begon werd zondag opgenomen en bracht een dag door op intensieve zorgen voor hij naar een gewone kamer mocht. Hij was zich al slecht beginnen voelen op de gemeenteraadszitting van dinsdagavond in Antwerpen, zei hij.

"Ik voelde me uur na uur slechter worden. Eigenlijk zei mijn medewerkster toen al: 'Je zou naar de dokter moeten gaan', maar ik dacht: 'Ik slaap dat er wel af.' Ik ben dan woensdag naar het parlement gereden, maar dat werd ook gaandeweg erger. Dan ben ik bij aankomst bijna meteen naar de dokter gegaan en die was onverbiddelijk. Die zei: 'Onmiddellijk naar de spoed.'"

"Ik voel mij redelijk goed", zei De Wever. "Een beetje slap nog, maar dat is niet abnormaal met die antibiotica."

Hart onder de riem

De Antwerpse burgemeester zei dat hij de steun van de buitenwacht apprecieerde. "Het is wel leuk dat mensen met je meeleven, vooral collega's. Ik heb bijna uit alle fracties van de gemeenteraad steun gekregen, meerderheid en oppositie. Van sommigen niet, spijtig genoeg. Maar dat is wel een hart onder de riem."

De Wever werd bij het verlaten van het Sint-Augustinusziekenhuis in Antwerpen opgewacht door de media. "Ik mocht eigenlijk nog niet naar huis, maar ze wilden jullie hier dringend weg uit de inkomhal, dus ik ben dan maar vertrokken", zei hij aan het VTM-nieuws.Over zijn plannen was hij kort: "Gewoon het weekend uitrusten en dan mandag terig gaan werken."Dat is medisch geen enkel probleem, zegt De Wever. "Ik ben gewoon met een infectie op de luchtwegen even neergegaan, omdat ik heel moe was op dat moment en een paar dingen had meegemaakt. Dat kan echt iedereen overkomen."De Wever begon werd zondag opgenomen en bracht een dag door op intensieve zorgen voor hij naar een gewone kamer mocht. Hij was zich al slecht beginnen voelen op de gemeenteraadszitting van dinsdagavond in Antwerpen, zei hij. "Ik voelde me uur na uur slechter worden. Eigenlijk zei mijn medewerkster toen al: 'Je zou naar de dokter moeten gaan', maar ik dacht: 'Ik slaap dat er wel af.' Ik ben dan woensdag naar het parlement gereden, maar dat werd ook gaandeweg erger. Dan ben ik bij aankomst bijna meteen naar de dokter gegaan en die was onverbiddelijk. Die zei: 'Onmiddellijk naar de spoed.'""Ik voel mij redelijk goed", zei De Wever. "Een beetje slap nog, maar dat is niet abnormaal met die antibiotica."De Antwerpse burgemeester zei dat hij de steun van de buitenwacht apprecieerde. "Het is wel leuk dat mensen met je meeleven, vooral collega's. Ik heb bijna uit alle fracties van de gemeenteraad steun gekregen, meerderheid en oppositie. Van sommigen niet, spijtig genoeg. Maar dat is wel een hart onder de riem."