"We moeten nu alles op alles zetten." De Wever herhaalde zijn oproep aan de andere Vlaamse partijen tot het vormen van een front, volgens hem de enige manier om nog tot resultaat te komen.

Op de eerste verjaardag van de federale verkiezingen kijkt de N-VA voorman met gemengde gevoelens terug. "Ik voel me niet mislukt. Maar ik had niet kunnen denken dat de problemen zo groot waren en de bereidheid om tot echte hervormingen te komen zo klein", luidt het.

Dat de gesprekken toch aan de gang bleven, is te verklaren door het feit "dat je in elke onderhandelingsfase probeert het licht te zien". Maar dat hij na zijn periode als 'verduidelijker' toch verder ging, ziet De Wever als zijn grootste fout. "Ik had me niet mogen laten verleiden en er toen even de stekker moeten uittrekken".

De Wever verwacht dat de zomer een ontknoping zal brengen, want "niemand gaat voor een tweede jaar onderhandelen". Hij wijst een voortzetting van de ontslagnemende regering af en verkiezingen zijn al helemaal geen oplossing, "dat dreigt de tegenstellingen alleen maar te verscherpen".

"De enige context om nog tot een resultaat te komen, is het vormen van een Vlaams front, daarmee kunnen we de Franstaligen onder druk zetten." De bal ligt alleszins in het kamp van formateur Di Rupo, wiens opdracht geen tijdsbeperking of voorwaarden meekreeg. (Belga)

"We moeten nu alles op alles zetten." De Wever herhaalde zijn oproep aan de andere Vlaamse partijen tot het vormen van een front, volgens hem de enige manier om nog tot resultaat te komen. Op de eerste verjaardag van de federale verkiezingen kijkt de N-VA voorman met gemengde gevoelens terug. "Ik voel me niet mislukt. Maar ik had niet kunnen denken dat de problemen zo groot waren en de bereidheid om tot echte hervormingen te komen zo klein", luidt het. Dat de gesprekken toch aan de gang bleven, is te verklaren door het feit "dat je in elke onderhandelingsfase probeert het licht te zien". Maar dat hij na zijn periode als 'verduidelijker' toch verder ging, ziet De Wever als zijn grootste fout. "Ik had me niet mogen laten verleiden en er toen even de stekker moeten uittrekken". De Wever verwacht dat de zomer een ontknoping zal brengen, want "niemand gaat voor een tweede jaar onderhandelen". Hij wijst een voortzetting van de ontslagnemende regering af en verkiezingen zijn al helemaal geen oplossing, "dat dreigt de tegenstellingen alleen maar te verscherpen". "De enige context om nog tot een resultaat te komen, is het vormen van een Vlaams front, daarmee kunnen we de Franstaligen onder druk zetten." De bal ligt alleszins in het kamp van formateur Di Rupo, wiens opdracht geen tijdsbeperking of voorwaarden meekreeg. (Belga)