Bart De Wever (N-VA) is niet onder de indruk van het opiniestuk dat Karel De Gucht (Open VLD) schreef over diens nationalisme. In De Standaard schreef De Gucht: 'de N-VA van Bart De Wever is bekrompen nationalisme'. De Wever reageert in Het Nieuwsblad dat het De Guchts strategie is 'om de mensen bang te maken'.

Karel De Gucht was in zijn opiniestuk niet mals geweest voor Bart De Wever en diens nationalisme. Dat is volgens de liberaal 'onetisch, niet sympathie, grof en rauw.' Hij besloot dat het Vlaanderen van de N-VA een 'Vlaanderen is dat we niet mogen willen'. Hoewel hij de dag zelf niet wilde reageren, schrijft Het Nieuwsblad, liet hij toch optekenen dat de Europese Commissaris van Handel veel tijd heeft 'op een moment dat de Commissie beslist over een boete voor België'.

Bart De Wever: 'Ik laat me niet intimideren door De Gucht'

De Wever ontkent ook wat De Gucht schreef over Antwerpse dossiers als de vreemdelingentaks, het gedoe met de stamnummers van voetbalclubs die al of niet naar Antwerpen zouden komen spelen en de carrousel rond de Sinksenfoor. Dat past aldus de Antwerpse burgemeester in de strategie van De Gucht om de mensen bang te maken. 'Maar ik laat me niet intimideren'.

Bart De Wever (N-VA) is niet onder de indruk van het opiniestuk dat Karel De Gucht (Open VLD) schreef over diens nationalisme. In De Standaard schreef De Gucht: 'de N-VA van Bart De Wever is bekrompen nationalisme'. De Wever reageert in Het Nieuwsblad dat het De Guchts strategie is 'om de mensen bang te maken'. Karel De Gucht was in zijn opiniestuk niet mals geweest voor Bart De Wever en diens nationalisme. Dat is volgens de liberaal 'onetisch, niet sympathie, grof en rauw.' Hij besloot dat het Vlaanderen van de N-VA een 'Vlaanderen is dat we niet mogen willen'. Hoewel hij de dag zelf niet wilde reageren, schrijft Het Nieuwsblad, liet hij toch optekenen dat de Europese Commissaris van Handel veel tijd heeft 'op een moment dat de Commissie beslist over een boete voor België'. Bart De Wever: 'Ik laat me niet intimideren door De Gucht'De Wever ontkent ook wat De Gucht schreef over Antwerpse dossiers als de vreemdelingentaks, het gedoe met de stamnummers van voetbalclubs die al of niet naar Antwerpen zouden komen spelen en de carrousel rond de Sinksenfoor. Dat past aldus de Antwerpse burgemeester in de strategie van De Gucht om de mensen bang te maken. 'Maar ik laat me niet intimideren'.