Informateur Bart De Wever (N-VA) laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. Na afloop van de vergadering van het N-VA-partijbureau gaf De Wever geen commentaar over zijn opdracht. Ook over de formatiegesprekken op Vlaams niveau hield hij de lippen op mekaar. "Ik heb niks gezegd voor aanvang van de vergadering en ik zal dat nu ook niet doen".

Meer zelfs, volgens De Wever heeft hij op de partijvergadering van 2,5 uur ook niks gezegd over het verloop van zijn opdracht. "Mijn mensen weten dat discretie van het allergrootste belang is", klonk het.

Vorige week dinsdag kreeg N-VA-voorzitter De Wever van de koning een informateursopdracht. De koning verwacht morgen, exact een week later, een verslag.

De Wever had vorige week al gesprekken met de Vlaamse en de Franstalige partijvoorzitters en laste nadien een periode van mediastilte en "discrete contacten" in. Hij drong er bij zijn gesprekspartners op aan diezelfde discretie te hanteren.

Het wordt wellicht wachten tot na het verslag van De Wever bij de koning voor er meer duidelijkheid komt over het verdere verloop van de federale en Vlaamse formatiegesprekken. (Belga/AVE)

Informateur Bart De Wever (N-VA) laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. Na afloop van de vergadering van het N-VA-partijbureau gaf De Wever geen commentaar over zijn opdracht. Ook over de formatiegesprekken op Vlaams niveau hield hij de lippen op mekaar. "Ik heb niks gezegd voor aanvang van de vergadering en ik zal dat nu ook niet doen". Meer zelfs, volgens De Wever heeft hij op de partijvergadering van 2,5 uur ook niks gezegd over het verloop van zijn opdracht. "Mijn mensen weten dat discretie van het allergrootste belang is", klonk het.Vorige week dinsdag kreeg N-VA-voorzitter De Wever van de koning een informateursopdracht. De koning verwacht morgen, exact een week later, een verslag. De Wever had vorige week al gesprekken met de Vlaamse en de Franstalige partijvoorzitters en laste nadien een periode van mediastilte en "discrete contacten" in. Hij drong er bij zijn gesprekspartners op aan diezelfde discretie te hanteren. Het wordt wellicht wachten tot na het verslag van De Wever bij de koning voor er meer duidelijkheid komt over het verdere verloop van de federale en Vlaamse formatiegesprekken. (Belga/AVE)