Dat gebeurde tijdens het laatste voorzittersdebat van VTM Nieuws. Terwijl SP.A-voorzitter John Crombez in de microfoon spreekt, is te horen hoe De Wever, kandidaat-minister-president van Vlaanderen, Van Grieken 'paljas' noemt. Van Grieken ging er niet meteen op door, maar uitte later zijn ongenoegen via Twitter:

Van Grieken verwijst ook naar een andere uitspraak van De Wever, die in een interview met De Tijd de partij Vlaams Belang had vergeleken met 'iemand die elke dag een drol in een krant rolt, ze voor uw deur in brand steekt, aanbelt en wegloopt'.

Spijt

Eerder deze week had De Wever Groen ook 'een prulpartij' genoemd. Uitspraken waar hij nu spijt van heeft, zo zei hij vanochtend aan VTM. Al vindt hij dat een en ander uit de context wordt getrokken.

'Je moet veel incasseren in een campagne. Mijn natuur is dan om er af en toe ook uit te delen. Maar sommige dingen worden echt uit de context getrokken. Dat is ook niet zo fijn. Op het einde van die campagnes maakt men van alles iets grof, ook al was het echt niet zo. Maar oorspronkelijke woorden gaan verloren.'

De Wever erkent wel zijn fout. 'Prulpartij, zoiets moet je niet zeggen. Je zegt dat in the heat of the moment. Je hebt daar altijd spijt van achteraf. Maar bon, je moet ook heel veel incasseren hé'.

Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageerde daar later nog op: 'Het siert hem dat hij dat toegeeft, maar hij moet dat natuurlijk niet doen', zei ze. 'Ik hoop dat hij eruit leert, zoiets is niet onschuldig.'

Van Grieken vindt dat de excuses van De Wever 'te laat komen', zo reageerde hij bij VTM.

Dat gebeurde tijdens het laatste voorzittersdebat van VTM Nieuws. Terwijl SP.A-voorzitter John Crombez in de microfoon spreekt, is te horen hoe De Wever, kandidaat-minister-president van Vlaanderen, Van Grieken 'paljas' noemt. Van Grieken ging er niet meteen op door, maar uitte later zijn ongenoegen via Twitter:Van Grieken verwijst ook naar een andere uitspraak van De Wever, die in een interview met De Tijd de partij Vlaams Belang had vergeleken met 'iemand die elke dag een drol in een krant rolt, ze voor uw deur in brand steekt, aanbelt en wegloopt'.Eerder deze week had De Wever Groen ook 'een prulpartij' genoemd. Uitspraken waar hij nu spijt van heeft, zo zei hij vanochtend aan VTM. Al vindt hij dat een en ander uit de context wordt getrokken.'Je moet veel incasseren in een campagne. Mijn natuur is dan om er af en toe ook uit te delen. Maar sommige dingen worden echt uit de context getrokken. Dat is ook niet zo fijn. Op het einde van die campagnes maakt men van alles iets grof, ook al was het echt niet zo. Maar oorspronkelijke woorden gaan verloren.'De Wever erkent wel zijn fout. 'Prulpartij, zoiets moet je niet zeggen. Je zegt dat in the heat of the moment. Je hebt daar altijd spijt van achteraf. Maar bon, je moet ook heel veel incasseren hé'.Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageerde daar later nog op: 'Het siert hem dat hij dat toegeeft, maar hij moet dat natuurlijk niet doen', zei ze. 'Ik hoop dat hij eruit leert, zoiets is niet onschuldig.'Van Grieken vindt dat de excuses van De Wever 'te laat komen', zo reageerde hij bij VTM.