Barcelona haalt opgelucht adem bij hekkensluiter Leganés

Barcelona haalt opgelucht adem bij hekkensluiter Leganés © belga

(Belga) FC Barcelona heeft vandaag een bijzonder matig duel in en tegen Leganés afgesloten met een 1-2 zege. De ploeg van coach Ernesto Valverde stond tegen de hekkensluiter van La Liga bij rust zelfs met 1-0 achter. Luis Suárez en invaller Arturo Vidal zorgden ervoor dat de koploper schadevrij naar huis kon keren. Moussa Wagué (ex-Eupen) speelde bij Barça z’n eerste match van het seizoen.

Youssef En-Nesyri zette de thuisploeg al in de 12e minuut op voorsprong. De Marokkaan deed dat met een hard schot in de linkerbovenhoek, buiten bereik van doelman Marc-André ter Stegen. Barcelona kwam amper tot een deftige aanval. Suárez creëerde zelf een kans, maar stuitte op doelman Iván Cuéllar, die niet veel later ook redde op een kopbal van de Uruguayaan. In de 53e minuut was het wel raak. Suárez scoorde met het hoofd, op aangeven van Lionel Messi. Vidal kwam op het uur de onopvallende Antoine Griezmann vervangen en bracht meer schwung in de Catalaanse elf. Elf minuten voor tijd maakte de Chileen de winnende treffer. Hij deed dat in buitenspelpositie, maar kreeg de bal van Leganés-speler Rubén Pérez en dus mocht de treffer doorgaan. In de tussenstand loopt Barcelona voorlopig opnieuw drie punten uit op Real Madrid, dat vanavond nog Real Sociedad ontvangt. (Belga)