Het gaat om de algemene waarschuwing voor Europa waar Oostenrijk het al eerder over had. Vooralsnog is er geen concrete aanwijzing voor een dreiging tegen Nederland. Dat laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in Den Haag dinsdag weten.

Een woordvoerder zegt verder dat "relevante informatie uiteraard is gedeeld met lokale autoriteiten".

Het Parool schrijft dinsdag over een bericht dat binnen de politie in Amsterdam is verspreid. Agenten zouden tussen kerst en de jaarwisseling extra alert moeten zijn rond publieke locaties en evenementen. Een mogelijk middel om een aanslag te plegen zou een '(bak)fiets voorzien van explosieven' kunnen zijn, hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn voor een terreurdaad.

De Oostenrijkse politie liet afgelopen weekeinde weten veiligheidsmaatregelen te hebben genomen. Dat gebeurde naar aanleiding van een waarschuwing aan verscheidene Europese hoofdsteden over het gevaar van aanslagen. Het was een algemene waarschuwing en geen alarm over een specifieke terroristische aanslag. (Belga/JH)

Het gaat om de algemene waarschuwing voor Europa waar Oostenrijk het al eerder over had. Vooralsnog is er geen concrete aanwijzing voor een dreiging tegen Nederland. Dat laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in Den Haag dinsdag weten. Een woordvoerder zegt verder dat "relevante informatie uiteraard is gedeeld met lokale autoriteiten". Het Parool schrijft dinsdag over een bericht dat binnen de politie in Amsterdam is verspreid. Agenten zouden tussen kerst en de jaarwisseling extra alert moeten zijn rond publieke locaties en evenementen. Een mogelijk middel om een aanslag te plegen zou een '(bak)fiets voorzien van explosieven' kunnen zijn, hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn voor een terreurdaad. De Oostenrijkse politie liet afgelopen weekeinde weten veiligheidsmaatregelen te hebben genomen. Dat gebeurde naar aanleiding van een waarschuwing aan verscheidene Europese hoofdsteden over het gevaar van aanslagen. Het was een algemene waarschuwing en geen alarm over een specifieke terroristische aanslag. (Belga/JH)