De politiediensten aan de kust waarschuwen de baders dat de verbodsborden om te baden in zee er niet zomaar staan.

Actief optreden tegen mensen die pootje baden of zwemmen gebeurt niet als er geen onmiddellijk gevaar dreigt. "De zee is verraderlijk. Zwemmen is niet zonder gevaar. Dat is onze belangrijkste boodschap", zegt commissaris Rudy Fort van de Oostendse politie.

Geen strandredders = niet in zee

Het algemeen reglement luidt dat baden in zee verboden is als er geen strandredders actief zijn op die plaats of dat tijdstip. Momenteel zijn er nog geen badplaatsen aan de kust die strandredders ter beschikking hebben. Blankenberge opent op 15 mei als eerste het nieuwe seizoen. Ondanks de warme temperaturen wordt er toch massaal gebaden.

"Het baden is verboden maar het is onmogelijk om als politie iedereen uit het water te halen", zegt Rudy Fort. "We moeten door de afwezigheid van de strandredders telkens bekijken of de overtreding de openbare orde schaadt, of dat de situatie onveilig is. We rekenen daarom op de verantwoordelijkheidszin van wie toch in het water gaat. De zee is door de stroming geen zwembad. Dinsdagmiddag hebben twee agenten een afgedreven kleuter op een luchtmatras moeten redden. Anderzijds zijn ook wij blij met het mooie weer."

De strandpolitie waakt

De politie van Knokke-Heist zet zijn strandpolitie in. "Als die gevaarlijke situaties opmerkt, bijvoorbeeld aan golfbrekers of zones met sterke stroming, spreekt ze baders aan en treedt ze eventueel op. De veiligheid primeert", luidt het. (Belga/INM)

De politiediensten aan de kust waarschuwen de baders dat de verbodsborden om te baden in zee er niet zomaar staan. Actief optreden tegen mensen die pootje baden of zwemmen gebeurt niet als er geen onmiddellijk gevaar dreigt. "De zee is verraderlijk. Zwemmen is niet zonder gevaar. Dat is onze belangrijkste boodschap", zegt commissaris Rudy Fort van de Oostendse politie. Geen strandredders = niet in zee Het algemeen reglement luidt dat baden in zee verboden is als er geen strandredders actief zijn op die plaats of dat tijdstip. Momenteel zijn er nog geen badplaatsen aan de kust die strandredders ter beschikking hebben. Blankenberge opent op 15 mei als eerste het nieuwe seizoen. Ondanks de warme temperaturen wordt er toch massaal gebaden. "Het baden is verboden maar het is onmogelijk om als politie iedereen uit het water te halen", zegt Rudy Fort. "We moeten door de afwezigheid van de strandredders telkens bekijken of de overtreding de openbare orde schaadt, of dat de situatie onveilig is. We rekenen daarom op de verantwoordelijkheidszin van wie toch in het water gaat. De zee is door de stroming geen zwembad. Dinsdagmiddag hebben twee agenten een afgedreven kleuter op een luchtmatras moeten redden. Anderzijds zijn ook wij blij met het mooie weer." De strandpolitie waakt De politie van Knokke-Heist zet zijn strandpolitie in. "Als die gevaarlijke situaties opmerkt, bijvoorbeeld aan golfbrekers of zones met sterke stroming, spreekt ze baders aan en treedt ze eventueel op. De veiligheid primeert", luidt het. (Belga/INM)