In Knokke-Heist is een baby'tje in coma beland na een technisch mankement bij een routineoperatie in het Onze-Lieve-Vrouw Ter Lindenziekenhuis. Dat heeft algemeen directeur Frank Lescrauwaet op een persmoment gezegd en is inmiddels bevestigd door het parket. Het onderzoek loopt nog, maar het ziekenhuis neemt de verantwoordelijkheid op zich.

De baby moest een routineoperatie ondergaan. De operatie onder narcose verliep vlekkeloos maar bij het ontwaken is er iets misgegaan. "Veel details willen we in het kader van het onderzoek nog niet kwijt, maar het zou gaan om een technisch mankement." Normaal wordt iemand wakker gemaakt met zuurstof, maar de baby zou lachgas toegediend hebben gekregen. De baby was het eerste patiëntje in een nagelnieuw operatiekwartier van het ziekenhuis.

"We willen het onderzoek zijn werk laten doen en uitpluizen wat er gebeurd is. We hebben niets te verbergen", aldus Lescrauwaet. "Sowieso komt de eindverantwoordelijkheid bij mij terecht. Ik wil dan ook de schuld niet afschuiven naar een andere betrokkene. Wij zijn tekortgeschoten. Maar het gaat hier om een technische fout, geen medische blunder. De artsen en medewerkers kan niets verweten worden."

"Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de familie, de ouders en naar baby Jasper die momenteel nog vecht voor zijn leven", aldus de algemeen directeur. Lescrauwaet diende ook al een klacht in tegen onbekenden.

"Jasper is niet klinisch dood" (ouders)

"Er is nog hersenactiviteit en dus nog hoop", zeiden de ouders op een persmoment, waarop toelichting werd gegeven over de omstandigheden van het ongeluk. "We zitten hier omdat we misnoegd zijn over wat we al allemaal hebben gelezen. Jasper is niet klinisch dood, er is nog steeds hersenactiviteit. We willen dat de waarheid wordt gezegd", aldus de mama van Jasper. "We vestigen nu onze hoop op de dokters."

Net zoals het ziekenhuis willen ook de ouders het onderzoek afwachten alvorens stelling in te nemen. "Het gaat niet om een medische fout, wel een technische", zei de moeder nog. "We hebben vertrouwen in het gerecht", voegde de vader eraan toe. "Ik wil eerst zwart op wit zien wat er gebeurd is."

"Onze wereld is ingestort. Maar we worden goed opgevangen en het ziekenhuis is eerlijk en transparant. Ik heb geen zin om me nu al bezig te houden met het juridische. Ik wil geen stenen gooien. Dat draait de tijd toch niet terug", aldus de moeder. De baby van acht maanden oud, die werd binnengebracht voor een routineoperatie aan de neus en oren, wordt momenteel in coma gehouden. Zijn toestand is kritiek maar stabiel. (Belga/INM/SD)

In Knokke-Heist is een baby'tje in coma beland na een technisch mankement bij een routineoperatie in het Onze-Lieve-Vrouw Ter Lindenziekenhuis. Dat heeft algemeen directeur Frank Lescrauwaet op een persmoment gezegd en is inmiddels bevestigd door het parket. Het onderzoek loopt nog, maar het ziekenhuis neemt de verantwoordelijkheid op zich. De baby moest een routineoperatie ondergaan. De operatie onder narcose verliep vlekkeloos maar bij het ontwaken is er iets misgegaan. "Veel details willen we in het kader van het onderzoek nog niet kwijt, maar het zou gaan om een technisch mankement." Normaal wordt iemand wakker gemaakt met zuurstof, maar de baby zou lachgas toegediend hebben gekregen. De baby was het eerste patiëntje in een nagelnieuw operatiekwartier van het ziekenhuis. "We willen het onderzoek zijn werk laten doen en uitpluizen wat er gebeurd is. We hebben niets te verbergen", aldus Lescrauwaet. "Sowieso komt de eindverantwoordelijkheid bij mij terecht. Ik wil dan ook de schuld niet afschuiven naar een andere betrokkene. Wij zijn tekortgeschoten. Maar het gaat hier om een technische fout, geen medische blunder. De artsen en medewerkers kan niets verweten worden." "Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de familie, de ouders en naar baby Jasper die momenteel nog vecht voor zijn leven", aldus de algemeen directeur. Lescrauwaet diende ook al een klacht in tegen onbekenden. "Jasper is niet klinisch dood" (ouders) "Er is nog hersenactiviteit en dus nog hoop", zeiden de ouders op een persmoment, waarop toelichting werd gegeven over de omstandigheden van het ongeluk. "We zitten hier omdat we misnoegd zijn over wat we al allemaal hebben gelezen. Jasper is niet klinisch dood, er is nog steeds hersenactiviteit. We willen dat de waarheid wordt gezegd", aldus de mama van Jasper. "We vestigen nu onze hoop op de dokters." Net zoals het ziekenhuis willen ook de ouders het onderzoek afwachten alvorens stelling in te nemen. "Het gaat niet om een medische fout, wel een technische", zei de moeder nog. "We hebben vertrouwen in het gerecht", voegde de vader eraan toe. "Ik wil eerst zwart op wit zien wat er gebeurd is." "Onze wereld is ingestort. Maar we worden goed opgevangen en het ziekenhuis is eerlijk en transparant. Ik heb geen zin om me nu al bezig te houden met het juridische. Ik wil geen stenen gooien. Dat draait de tijd toch niet terug", aldus de moeder. De baby van acht maanden oud, die werd binnengebracht voor een routineoperatie aan de neus en oren, wordt momenteel in coma gehouden. Zijn toestand is kritiek maar stabiel. (Belga/INM/SD)