"Te gek om los te lopen", stelt de politievakbond NSPV in de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Alles draait om een vacature voor een inspecteur-generaal bij de Algemene Inspectie van de Federale en Lokale politie. Voor het eerst in de geschiedenis van de politie kan een 'gewone burger' daar aan het hoofd komen. Op voorstel van minister Milquet is beslist ook aan de verloning te sleutelen: 108.654,92 euro per jaar.

'Eigenlijk niet de bedoeling'

Gert Cockx van de politievakbond NSPV struikelt over dat bedrag. Hij verwijst naar het barema dat het inkomen bepaalt van De Bolle. Als politie-ambtenaar is dat geplafonneerd op 63.956,56 euro. Ze krijgt ook de hoogste jaarlijkse bijslag: 13.386,26 euro. In totaal een jaarwedde van 77.342,82 euro of ruim 30.000 euro minder dan de inspecteur-generaal.

Op het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken zit men verveeld met de zaak. In de Morgen luidt het dat "dit loonsverschil eigenlijk niet de bedoeling was. We zullen een oplossing zoeken om dit recht te trekken". Of dit betekent dat De Bolle opslag zou krijgen, is niet duidelijk. (Belga/TV)

"Te gek om los te lopen", stelt de politievakbond NSPV in de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws.Alles draait om een vacature voor een inspecteur-generaal bij de Algemene Inspectie van de Federale en Lokale politie. Voor het eerst in de geschiedenis van de politie kan een 'gewone burger' daar aan het hoofd komen. Op voorstel van minister Milquet is beslist ook aan de verloning te sleutelen: 108.654,92 euro per jaar. Gert Cockx van de politievakbond NSPV struikelt over dat bedrag. Hij verwijst naar het barema dat het inkomen bepaalt van De Bolle. Als politie-ambtenaar is dat geplafonneerd op 63.956,56 euro. Ze krijgt ook de hoogste jaarlijkse bijslag: 13.386,26 euro. In totaal een jaarwedde van 77.342,82 euro of ruim 30.000 euro minder dan de inspecteur-generaal.Op het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken zit men verveeld met de zaak. In de Morgen luidt het dat "dit loonsverschil eigenlijk niet de bedoeling was. We zullen een oplossing zoeken om dit recht te trekken". Of dit betekent dat De Bolle opslag zou krijgen, is niet duidelijk. (Belga/TV)