Het is een vaste waarde in Brussel sinds meer dan tien jaar en geen enkele partij vraagt om het einde ervan, reageert hij na contacten met procureur des konings Bruno Bulthé.

In een brief aan de procureur van het Brusselse hof van beroep waarschuwt Bulthé volgens Le Soir voor "onregelmatigheden die de wettelijkheid van deze evenementen in gevaar kunnen brengen". Zo zou de wegpolitie hardleerse automobilisten helemaal niet mogen bestraffen.

Volgens staatssecretaris De Lille zal het allemaal zo'n vaart niet lopen. "We staan sinds enige tijd in contact met het parket. Die gesprekken lopen goed en zijn constructief", verduidelijkt hij.

"Vanochtend nog had ik telefonisch contact met procureur des konings Bulthé en we zullen binnenkort een structurele oplossing voorstellen." Volgens De Lille kunnen de voorbereidingen gewoon blijven doorgaan.

"Natuurlijk gaat de autovrije zondag editie 2013 gewoon door, op volle sterkte", klinkt het ook bij organisator Mobiel 21. De organisator wijst op de politieverordening die vaak wordt uitgevaardigd, waardoor hardleerse bestuurders wel degelijk beboet zouden kunnen worden. "Het is blijkbaar voor sommigen nog steeds erg moeilijk om een dag per jaar geen auto's toe te laten in een stadscentrum", betreurt Mobiel 21 nog. (Belga/TE)

Het is een vaste waarde in Brussel sinds meer dan tien jaar en geen enkele partij vraagt om het einde ervan, reageert hij na contacten met procureur des konings Bruno Bulthé. In een brief aan de procureur van het Brusselse hof van beroep waarschuwt Bulthé volgens Le Soir voor "onregelmatigheden die de wettelijkheid van deze evenementen in gevaar kunnen brengen". Zo zou de wegpolitie hardleerse automobilisten helemaal niet mogen bestraffen. Volgens staatssecretaris De Lille zal het allemaal zo'n vaart niet lopen. "We staan sinds enige tijd in contact met het parket. Die gesprekken lopen goed en zijn constructief", verduidelijkt hij."Vanochtend nog had ik telefonisch contact met procureur des konings Bulthé en we zullen binnenkort een structurele oplossing voorstellen." Volgens De Lille kunnen de voorbereidingen gewoon blijven doorgaan. "Natuurlijk gaat de autovrije zondag editie 2013 gewoon door, op volle sterkte", klinkt het ook bij organisator Mobiel 21. De organisator wijst op de politieverordening die vaak wordt uitgevaardigd, waardoor hardleerse bestuurders wel degelijk beboet zouden kunnen worden. "Het is blijkbaar voor sommigen nog steeds erg moeilijk om een dag per jaar geen auto's toe te laten in een stadscentrum", betreurt Mobiel 21 nog. (Belga/TE)