Dat concludeert mobiliteitsorganisatie VAB uit een enquête bij tweeduizend Belgen.

Drie kwart (74 procent) van de deelnemers aan de enquête geeft aan zich het meest te ergeren aan mensen die te snel rijden. Bestuurders die hun richtingaanwijzers niet gebruiken, volgen op korte afstand (72 procent). De top 5 van ergernissen wordt vervolledigd door te kort op de voorligger rijden (62 procent), nog snel door het oranje licht rijden (58 procent), en niet stoppen voor voetgangers op het zebrapad (57 procent).

Vooral te snel rijden en bumperkleven kunnen voor VAB niet door de beugel. "Overdreven snelheid en/of te weinig tussenafstand zijn oorzaak van een belangrijk deel van de ongevallen op autosnelwegen", klinkt het.

Omdat sensibilisering volgens de mobiliteitsorganisatie onvoldoende blijkt, pleit ze voor "een aangepast controle- en vervolgingsbeleid". Inzake bumperkleven wijst VAB erop dat op autosnelwegen, bij een snelheid van 120 km/u, de ideale tussenafstand 60 meter bedraagt. Dat komt overeen met 2 seconden.

(Belga/RR)

Dat concludeert mobiliteitsorganisatie VAB uit een enquête bij tweeduizend Belgen. Drie kwart (74 procent) van de deelnemers aan de enquête geeft aan zich het meest te ergeren aan mensen die te snel rijden. Bestuurders die hun richtingaanwijzers niet gebruiken, volgen op korte afstand (72 procent). De top 5 van ergernissen wordt vervolledigd door te kort op de voorligger rijden (62 procent), nog snel door het oranje licht rijden (58 procent), en niet stoppen voor voetgangers op het zebrapad (57 procent). Vooral te snel rijden en bumperkleven kunnen voor VAB niet door de beugel. "Overdreven snelheid en/of te weinig tussenafstand zijn oorzaak van een belangrijk deel van de ongevallen op autosnelwegen", klinkt het. Omdat sensibilisering volgens de mobiliteitsorganisatie onvoldoende blijkt, pleit ze voor "een aangepast controle- en vervolgingsbeleid". Inzake bumperkleven wijst VAB erop dat op autosnelwegen, bij een snelheid van 120 km/u, de ideale tussenafstand 60 meter bedraagt. Dat komt overeen met 2 seconden.(Belga/RR)