De Duitse autofabrikant Audi roept in België 16.854 wagens terug wegens een probleem met de software van de airbag. Het gaat om wagens van het type A4 die gebouwd zijn tussen april 2011 en oktober 2014. Dat bevestigt Thomas De Meûter, woordvoerder van Audi België binnen de D'Ieteren groep, donderdag. Het is niet duidelijk of de airbags van dezelfde fabrikant zijn waardoor ook Nissan donderdag al meer dan 1.000 wagens heeft teruggeroepen in België.

"Het gaat om een preventieve actie. De klanten die worden uitgenodigd, krijgen een update van de software van de airbag", zegt De Meûter. Het is niet duidelijk of de wagens van Volkswagen, die in België ook tot de D'Ieteren groep behoren, problemen hebben met deze software. De Duitse autoconstructeur roept door dit probleem wereldwijd 850.000 A4-modellen terug binnen. Door een softwareprobleem zouden de airbags niet in werking treden tijdens een ongeval. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf aan het auto-magazine "auto motor und sport". Het mankement werd opgemerkt tijdens een interne controle. Audi onderzoekt momenteel in hoeveel gevallen de airbags niet werkten tijdens een ongeluk. In België zou het probleem zich niet hebben voorgedaan, aldus de Belgische woordvoerder. (Belga/WB)

De Duitse autofabrikant Audi roept in België 16.854 wagens terug wegens een probleem met de software van de airbag. Het gaat om wagens van het type A4 die gebouwd zijn tussen april 2011 en oktober 2014. Dat bevestigt Thomas De Meûter, woordvoerder van Audi België binnen de D'Ieteren groep, donderdag. Het is niet duidelijk of de airbags van dezelfde fabrikant zijn waardoor ook Nissan donderdag al meer dan 1.000 wagens heeft teruggeroepen in België. "Het gaat om een preventieve actie. De klanten die worden uitgenodigd, krijgen een update van de software van de airbag", zegt De Meûter. Het is niet duidelijk of de wagens van Volkswagen, die in België ook tot de D'Ieteren groep behoren, problemen hebben met deze software. De Duitse autoconstructeur roept door dit probleem wereldwijd 850.000 A4-modellen terug binnen. Door een softwareprobleem zouden de airbags niet in werking treden tijdens een ongeval. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf aan het auto-magazine "auto motor und sport". Het mankement werd opgemerkt tijdens een interne controle. Audi onderzoekt momenteel in hoeveel gevallen de airbags niet werkten tijdens een ongeluk. In België zou het probleem zich niet hebben voorgedaan, aldus de Belgische woordvoerder. (Belga/WB)