Marcel Habran is door het assisenhof van Brussel, dat voor de gelegenheid in Nijvel bijeenkomt, opnieuw schuldig verklaard aan leiderschap van een criminele organisatie, net zoals Thierry Dalem.De federaal procureur heeft woensdag tegen hen respectievelijk 25 en 30 jaar cel geëist.

De beraadslaging over de strafmaat heeft waarschijnlijk pas donderdag plaats. Anouar Bennane werd vrijgesproken. Giuseppe Rosato zal een derde maal voor het hof van assisen moeten verschijnen.

Habran en leden van zijn bende stonden vorig jaar al terecht voor het assisenhof van Luik, maar omdat het arrest niet werd gemotiveerd werd het vernietigd door het Hof van Cassatie. Daardoor moesten Habran en drie van zijn kompanen opnieuw voor het assisenhof verschijnen.

Dinsdagavond laat verklaarde het hof Habran (de 'peetvader' van de Luikse maffia) opnieuw schuldig aan een dodelijke overval op een geldtransport van Brinks op 12 januari 1998 in Borgworm en leiderschap van een criminele organisatie. Dalem werd voor beide feiten ook schuldig verklaard.

Tijdens het eerste proces kreeg Habran 15 jaar cel en 20 jaar terbeschikkingstelling.

Een derde beklaagde, Anouar Bennane, werd vrijgesproken. Voor Giuseppe Rosato komt er een derde assisenproces. Volgens het hof heeft de jury een fout gemaakt, waardoor ze zich niet uitsprak over Rosato. Hij wordt doorgestuurd naar een ander hof van assisen dan dat van Luik of Brussel.

Marcel Habran is door het assisenhof van Brussel, dat voor de gelegenheid in Nijvel bijeenkomt, opnieuw schuldig verklaard aan leiderschap van een criminele organisatie, net zoals Thierry Dalem.De federaal procureur heeft woensdag tegen hen respectievelijk 25 en 30 jaar cel geëist.De beraadslaging over de strafmaat heeft waarschijnlijk pas donderdag plaats. Anouar Bennane werd vrijgesproken. Giuseppe Rosato zal een derde maal voor het hof van assisen moeten verschijnen.Habran en leden van zijn bende stonden vorig jaar al terecht voor het assisenhof van Luik, maar omdat het arrest niet werd gemotiveerd werd het vernietigd door het Hof van Cassatie. Daardoor moesten Habran en drie van zijn kompanen opnieuw voor het assisenhof verschijnen. Dinsdagavond laat verklaarde het hof Habran (de 'peetvader' van de Luikse maffia) opnieuw schuldig aan een dodelijke overval op een geldtransport van Brinks op 12 januari 1998 in Borgworm en leiderschap van een criminele organisatie. Dalem werd voor beide feiten ook schuldig verklaard.Tijdens het eerste proces kreeg Habran 15 jaar cel en 20 jaar terbeschikkingstelling. Een derde beklaagde, Anouar Bennane, werd vrijgesproken. Voor Giuseppe Rosato komt er een derde assisenproces. Volgens het hof heeft de jury een fout gemaakt, waardoor ze zich niet uitsprak over Rosato. Hij wordt doorgestuurd naar een ander hof van assisen dan dat van Luik of Brussel.